Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 24-sata-za-gospodina

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ u Dubrovniku

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ koju je 2014. pokrenuo papa Franjo sa željom da se cijela Crkva i svijet potaknu na promišljanje o Božjem milosrdnom licu, održana je 17. i 18. ožujka u Dubrovniku. Tema ovogodišnje inicijative bila je „Milostiv budi meni grešniku“ (Lk 18, 13).

Papa: Ispovijed nije ljudski sud, već Božji zagrljaj koji tješi

Papa Franjo je u pokorničkom slavlju u rimskoj crkvi Santa Maria al Trionfale, kojim je u petak 17. ožujka otvorio korizmenu inicijativu molitve i pomirenja „24 sata za Gospodina“, podsjetio da je susret s Bogom preko ispovjednika „slavlje koje liječi srce i unutra ostavlja mir“ te predložio ispit savjesti za grijehe „protiv života, lošeg svjedočanstva i protiv stvorenoga“, objavio je Vatican News.

Isus žeđa za našom ljubavlju

Papa Franjo je u nedjelju, 12. ožujka s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ u Blatu, Orebiću i Dubrovniku

Inicijativa “24 sata za Gospodina” koju je papa Franjo pokrenuo 2014. godine sa željom da se potakne Crkva i svijet na promišljanje o Božjem milosrdnom licu, u Dubrovačkoj biskupiji ove godine provedena je 25. i 26. ožujka u župama Pomoćnice kršćana u Orebiću i Svih svetih u Blatu na Korčuli te u Biskupijskom svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku.

Inicijativa „24 sata za Gospodina“ u Dubrovniku

Inicijativi pape Franje „24 sata za Gospodina“ pridružila se šesti put Dubrovačka biskupija pa je u suradnji s franjevačkim samostanom Male braće u subotu, 30. ožujka crkva Male braće u Dubrovniku izvanredno cijeli dan bila otvorena za vjernike kako bi se mogli ispovjediti i/ili zaustaviti u molitvi pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Večernje koncelebrirano misno slavlje kojim je zaključen program predslavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.