Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa će predvoditi pokorničko bogoslužje u rimskoj Župi svetog Pija V.

Vatikan (IKA)

U sklopu 11. po redu korizmene inicijative „24 sata za Gospodina“, koja se održava pod geslom „Hoditi u novosti života“, Papa će u petak, 8. ožujka predvoditi pokorničko slavlje tijekom kojeg će ispovjediti nekoliko vjernika, objavio je Vatican News.

„24 sata za Gospodina“, korizmena inicijativa molitve i pomirenja koja se održava po želji pape Franje, a koja se svake godine obilježava u biskupijama diljem svijeta uoči četvrte korizmene nedjelje, održava se ove godine po jedanaesti put. Geslo koje je Papa odabrao za ovogodišnju inicijativu, koja će se održati od petka 8. do subote 9. ožujka, preuzeto je iz 6. poglavlja Poslanice Rimljanima: „Hoditi u novosti života“. U pripravi za svetkovinu Uskrsa, predlaže se da u petak navečer i u subotu tijekom cijeloga dana crkvene zajednice izvanredno otvore vrata svojih crkava, kako bi vjernici u svakom trenutku mogli zastati u klanjanju i pristupiti ispovijedi. Otvorena vrata crkava simbol su Božje milosrdne ljubavi.

Ovogodišnja inicijativa održava se u sklopu Godine molitve i bit će prilika za iskustvo molitve oprosta. Od prošle godine, kako bi što snažnije obilježio prisutnost u župnim zajednicama, papa Franjo predvodi slavlje u jednoj od župa grada Rima. Ove godine bogoslužje s Papom održat će se u petak 8. ožujka 2024. u 16.30 sati u župi Svetog Pija V. (Largo San Pio V, 3). Tijekom slavlja svi vjernici, koji to budu htjeli, moći će pristupiti sakramentu pomirenja. Papa Franjo osobno će ispovjediti nekoliko pokornika.

Dikasterij za evangelizaciju je u pripremi za ovogodišnju inicijativu „24 sata za Gospodina“ izdao pastoralni priručnik koji sadrži građu za osobnu molitvu i prijedloge za slavlje u zajednici. Ponovljen je prijedlog biskupijama i župama, u Italiji i diljem svijeta, da proslave taj molitveni susret i u svojoj zajednici. Priručnik se može besplatno preuzeti na mrežnoj stranici Dikasterija na talijanskom, engleskom, španjolskom, portugalskom, poljskom i francuskom jeziku.