Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pokora

Rim: U tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu za novozaređene svećenike i bogoslove

U organizaciji vatikanske Apostolske pokorničarne, u Rimu je u tijeku jednotjedni tečaj o pokori i oprostu, koji ima za cilj pružiti novozaređenim svećenicima, kao i studentima teologije koji će uskoro primiti sveti red, priliku za „razmišljanje i dublju formaciju“ o sakramentu pomirenja, izvijestio je u srijedu, 6. ožujka 2024. Vatican News.

„Započnimo put istinskog obraćenja“

U nastavku donosimo cjeloviti prijevod homilije kardinala Marcella Semerara, prefekta Dikasterija za kauze svetaca, koju je održao na misom slavlju Pepelnice, u Vatikanu, u kapeli Papinske švicarske garde.

Argumenti HKR-a o važnosti i smislu posta, pokore i molitve u korizmi

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija urednice Diane Tikvić u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice i početka korizme, o smisli posta, razlici između posta i nemrsa, pokori te o tome jesu li kršćani danas spremni na žrtvu govorili su salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić, studentski kapelan i medijski djelatnik Riječke nadbiskupije te karmelićanin o. Nikola Grizelj, odgojitelj bogoslova.

1 2