Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 62-teolosko-pastoralni-tjedan

Doc. dr. Šimunec, doc. dr. Murić, doc. dr. Kutleša i mr. Horvat na 62. TPT-u

U poslijepodnevnom radu Teološko pastoralnoga tjedna u Zagrebu 26. siječnja doc. dr. sc. Davor Šimunec govorio je o svećeništvu u izazovima postmoderniteta; doc. dr. sc. Branko Murić o mjestu svećenika u sinodskom putu Crkve i misionarskom obraćenju kršćana, a doc. dr. sc. Mislav Kutleša i mr. sc. Josip Horvat o celibatu između proročke karizme i pravnog oblikovanja.

TPT: „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“

Na 62. teološko-pastoralnom tjednu u Zagrebu o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe mr. sc. o. Srećko Rimac održao je predavanje „Svećeništvo između Istoka i Zapada: različiti pogledi isti duh“, istaknuvši da se može reći da istok i zapad imaju zajednički nauk o sakramentu svetoga reda.

TPT: Predavanja doc. dr. Barščevskoga i doc. dr. Kneževića

U poslijepodnevnom radu 62. TPT-a u Zagrebu o „Službi svećenika u svećeničkom narodu“ govorio je doc. dr. sc. Taras Barščevski, a o „Sakramentu krštenja – sakramenta svetog reda: odnosu ministerijalnog svećeništva i krsnog svećeništva“ doc. dr. sc. Josip Knežević.

Argumenti HKR-a o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe

Ususret 62. teološko-pastoralnom tjednu (TPT), koji će se održati u Zagrebu od 25. do 27. siječnja o temi preobrazbe svećeništva u promjeni epohe, u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 18. siječnja bilo je govora o promjenama u svećeničkom i vjerničkom poslanju, krizi kršćanskog identiteta kao i o mjestu svećenika i redovnika u svijetu.