Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 75-obljetnica

75 godina pokreta molitve krunice u Austriji

Svečanom misom u Beču u nedjelju 18. prosinca obilježeno je 75 godina postojanja Pokorničkog križarskog pokreta krunice (Rosenkranz-Sühnekreuzzug – RSK) koji je utemeljen u Austriji a danas je prisutan po cijelome svijetu.

Proslavljena 75. obljetnica agencije Kathpress

Svečanom akademijom i večernjim misnim slavljem koje je bečkoj franjevačkoj crkvi u srijedu 4. svibnja predvodio bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn austrijska katolička agencija Kathpress proslavila je 75 godina djelovanja.

VIDEO Evanđelje je najčovječnija poruka u povijesti

U video-poruci u povodu 75. obljetnice nastanka Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO), papa Franjo istaknuo je zajedničko služenje miru i solidarnosti, razvoju osobe i zaštiti kulturne baštine, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Kardinal Parolin uputio poruku u povodu 75. obljetnice osnutka UN-a

Na virtualnom sastanku na vrhu u ponedjeljak 21. rujna u povodu obilježavanja 75. godišnjice Ujedinjenih naroda, državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin održao je prigodan govor u kojem je iskazao podršku Svete Stolice UN-u, objavio je Vatican News.

75. obljetnica Maceljske tragedije i žrtava hrvatskog Križnog puta

Donosimo sažetak iz monografije “Macelj 1945.” autora Damira Borovčaka, dopredsjednika “Udruge Macelj 1945.”, izdane u povodu 70. obljetnice Maceljske tragedije, a koja opisuje poslijeratnu kalvariju hrvatskoga naroda u režiji jugoslavenskih partizanskih osvetnika.

1 2