Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: 90-obljetnica

Poziv na dobrovoljno darivanje krvi

Caritas Zagrebačke nadbiskupije poziva građane na dobrovoljno darivanje krvi, koje organizira u povodu obilježavanja 90. obljetnice djelovanja. Akcija će se provesti 31. kolovoza od 10 do 13 sati u Caritasovoj Kući za mlade „Da život imaju!“, na adresi Selska cesta 165 u Zagrebu.

Nadbiskup Uzinić u Novalji predvodio proslavu svetkovine sv. Katarine i obljetnica mons. Tamaruta

Prigodom proslave svetkovine nebeske zaštitnice sv. Katarine Aleksandrijske, kao i u povodu 90. rođendana i 65. godišnjice svećeničkog ređenja i mlade mise blagopokojnog riječko-senjskog nadbiskupa mons. Antona Tamaruta, u petak 25. studenog svečano liturgijsko slavlje u župnoj crkvi u Novalji predvodio je riječki nadbiskup i metropolit mons. Mate Uzinić u zajedništvu s krčkim biskupom mons. Ivicom Petanjkom i drugim suslaviteljima.

Crkva sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu postaje manja bazilika

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uručio je ministru Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenku Hontiću, u petak 16. rujna 2022., u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu, pristigli dekret Dikasterija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, o proglašenju župne i samostanske crkve sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu manjom bazilikom.

1 2 3