Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: adolf-polegubic

Ljetni dvobroj „Žive zajednice“ za srpanj i kolovoz

S ljetnim se dvobrojem navršava točno 45 godina izlaženja Žive zajednice (1978. - 2023.), a prvi je broj objavljen u rujnu 1978. To je ujedno i posljednji broj kojega kao glavni urednik potpisuje dr. sc. Adolf Polegubić, koji je glavni urednik od prosinca 2002. Od 1. rujna 2023. novi je glavni urednik Ivan Gavranović.

Objavljen uskrsni dvobroj „Žive zajednice“

Iz tiska je izišao uskrsni dvobroj Žive zajednice 3-4/2023., glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Izišao dvobroj Žive zajednice za rujan i listopad

Iz tiska je izišao dvobroj „Žive zajednice“, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, koji od rujna 1978. izlazi u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni, za rujan i listopad 2022.

Izišao dvobroj Žive zajednice za siječanj i veljaču 2022.

Iz tiska je izašao dvobroj „Žive zajednice“ – glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj za siječanj i veljaču 2022., koji od rujna 1978. izlazi u u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Književna nagrada „Fra Lucijan Kordić” dodijeljena Adolfu Polegubiću

Književna nagrada „Fra Lucijan Kordić” Društva hrvatskih književnika i nakladne kuće ZIRAL - Zajednice izdanja „Ranjeni labud“ iz Mostara za djelo koje obrađuje život Hrvata izvan domovine, uručena je u četvrtak 3. siječnja u sjedištu Društva hrvatskih književnika u Zagrebu književniku Adolfu Polegubiću, glavnom uredniku „Žive zajednice“. Nagrada mu je dodijeljena za njegove četiri nove knjige pjesama „Vršak osmijeha“, „Snatrenja“, „Poput Giottova kruga“ i „Ogrlica od kamena“ u izdanju Naklade Bošković iz Splita.

1 2