Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: agencija-fides

Videoporuka pape Franje o 100. obljetnici od prvog sabora Katoličke Crkve u Kini

Papa Franjo uputio je poruku sudionicima međunarodne konferencije koja se održala u utorak 21. svibnja pod naslovom "100 godina od Concilium Sinense: između povijesti i sadašnjosti" u organizaciji Papinskog sveučilišta Urbaniana, Agencije Fides Papinskih misijskih djela i Pastoralne komisije za Kinu. Prijepis poruke objavljen je u izdanju lista "L`Osservatore Romano" od 21. svibnja, a u nastavku donosimo cjelovit prijevod.

Ubijeno 20 misionara u 2023. godini

Prema godišnjem izvještaju agencije Fides, u 2023. je u svijetu ubijeno 20 misionara – jedan biskup, osmero svećenika, dvije osobe posvećenoga života, jedan sjemeništarac, jedna novakinja i sedam laika.

Porast broja katolika u svijetu

Crkva u svijetu i dalje bilježi rast članova, objavila je u petak 20. listopada 2023. tiskovna služba Fides uoči skorašnje Misijske nedjelje, a prenosi Kathpress.

U Nigeriji otet još jedan svećenik

Naoružani napadači oteli su oko ponoći 8. studenoga u državi Kaduna u sjevernoj Nigeriji katoličkog svećenika vlč. Abrahama Kunata.

U 2021. godini ubijeno 22 misionara

U svijetu je 2021. godine ubijeno 22 misionara, riječ je o 13 svećenika, jednom redovniku, dvije redovnice i šest laika, navedeno je u izvještaju Agencije Fides koje je prenijela hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Novi glavni tajnik Papinske misionarske unije preuzeo službu

Novi glavni tajnik Papinske misionarske unije te ravnatelj Međunarodnog centra za misionarsku animaciju (CIAM) i Agencije Fides franjevac konventualac iz Vijetnama Dinh Anh Nhue Nguyen preuzeo je službu 1. svibnja, prenijela je Nedjelja 16. svibnja.

1 2