Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: antonio-guterres

U Afganistanu žene isključene sa sveučilišta

Novi pritisak na slobodu dočekan je s velikom zabrinutošću u Ujedinjenim narodima: „Čini se da talibani ne razmišljaju o budućnosti zemlje i kako žene mogu pridonijeti gospodarstvu, obrazovanju i kulturi“, rekla je Roza Otunbayeva, posebna predstavnica UN-a za tu azijsku zemlju, izvještava Vatican News.

UN: U Nikaragvi napad na demokraciju i na Crkvu

Glavni tajnik Organizacije ujedinjenih naroda Antonio Guterres vrlo je zabrinut zbog ozbiljne opstrukcije demokratskoga i građanskoga prostora u Nikaragvi, te zbog nedavnih akcija protiv organizacija civilnoga društva, uključujući one Katoličke Crkve, poput upada policije tijekom noći u biskupsko sjedište u Matagalpi, rekao je glasnogovornik Farhan Haq, tijekom konferencije za novinare u Ujedinjenim narodima, prenio je 20. kolovoza Vatican News.

Libanonski vjerski poglavari s glavnim tajnikom UN-a

Maronitski patrijarh kardinal Bechara Rai i sunitski veliki muftija šeik Abdul Latif Derian susreli su se 20. prosinca u Bejrutu s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antonijom Guterresom i istaknuli nužnost dijaloga, prenosi agencija Kathpress.

VIDEO Prvi Međunarodni dan ljudskog bratstva

Prvo obilježavanje Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji je ustanovljen 21. prosinca 2020. godine rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda u spomen na potpisivanje Dokumenta o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život, održan je virtualno uz sudjelovanje pape Franje koji je jedan od potpisnika Dokumenta, izvještava u četvrtak 4. veljače Vatican News.

Papina poruka za Međunarodni dan ljudskog bratstva: Svi imamo istog Oca

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskog bratstva, koji se po prvi put obilježava ove godine, u četvrtak 4. veljače, papa Franjo je u videoporuci pozvao sve ljude u svijetu na međusobno poštovanje, uz naglasak da imamo izbor biti braća i sestre ili ćemo sve izgubiti, prenosi Vatican News u četvrtak 4. veljače.

Papa: Vapi u nebo uporaba religije za poticanje mržnje

„Ne možemo se, i ne smijemo, okrenuti na drugu stranu ili zatvoriti oči pred ranama svijeta. One pozivaju svakog čovjeka, tražeći od njega da ne ostane ravnodušan“, riječi su pape Franje iz videoporuke koju je 20. prosinca prijepodne snimio zajedno s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, izvijestio je Vatican News.