Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: antonio-guterres

UN: U Nikaragvi napad na demokraciju i na Crkvu

Glavni tajnik Organizacije ujedinjenih naroda Antonio Guterres vrlo je zabrinut zbog ozbiljne opstrukcije demokratskoga i građanskoga prostora u Nikaragvi, te zbog nedavnih akcija protiv organizacija civilnoga društva, uključujući one Katoličke Crkve, poput upada policije tijekom noći u biskupsko sjedište u Matagalpi, rekao je glasnogovornik Farhan Haq, tijekom konferencije za novinare u Ujedinjenim narodima, prenio je 20. kolovoza Vatican News.

Libanonski vjerski poglavari s glavnim tajnikom UN-a

Maronitski patrijarh kardinal Bechara Rai i sunitski veliki muftija šeik Abdul Latif Derian susreli su se 20. prosinca u Bejrutu s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antonijom Guterresom i istaknuli nužnost dijaloga, prenosi agencija Kathpress.

Papa: Vapi u nebo uporaba religije za poticanje mržnje

„Ne možemo se, i ne smijemo, okrenuti na drugu stranu ili zatvoriti oči pred ranama svijeta. One pozivaju svakog čovjeka, tražeći od njega da ne ostane ravnodušan“, riječi su pape Franje iz videoporuke koju je 20. prosinca prijepodne snimio zajedno s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, izvijestio je Vatican News.