Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: apostolsko-pismo

Papa Franjo revidirao kazneni zakon istočnih Crkava

Apostolskim pismom u obliku motuproprija „Vocare peccatores“, potpisanim na svetkovinu sv. Josipa, 20. ožujka 2023., a objavljenim 5. travnja, papa Franjo izmijenio je neke kanone pod naslovom XXVII i kanon 1152 Zakonika kanona istočnih Crkava. Izmjene stupaju na snagu 29. lipnja 2023., na svetkovinu sv. Petra i Pavla., prenosi Vatican News.

Tornielli: Liturgija se ne može preobraziti u bojno polje

Ravnatelj uredništva vatikanskog Dikasterija za komunikaciju Andrea Tornielli komentirao je novo apostolsko pismo pape Franje o liturgijskoj formaciji naroda Božjega „Desiderio desideravi“ objavljeno na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2022., objavio je Vatican News.

Sveti Otac objavio Apostolsko pismo o liturgijskoj formaciji

Papa Franjo objavio je Apostolsko pismo „Desiderio desideravi“ o liturgijskoj formaciji naroda Božjeg, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u Vatikanu, priopćio je Dikasterij za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motupropriju Assegnare alcune competenze

Docent na Katedri kanonskog prava Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. sc. Ilija Marković, župnik župe Ilijaš, preveo je izmjene u kanonima Zakonika kanonskog prava prema motupropriju Assegnare alcune competenze (Dodijeliti neke nadležnosti) pape Franje koji je stupio na snagu 15. veljače 2022. Tekst vlč. Ilije Markovića prenosimo u cijelosti.

Traditionis custodes

Apostolsko pismo u obliku motuproprija vrhovnog svećenika Franje o uporabi rimske liturgije koja je prethodila obnovi iz 1970. godine.

1 2 3