Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: argumenti

ARGUMENTI Gotovo svakoga dana barem se jedan učenik ispiše iz škole na potresom pogođenoj Banovini

Karitativni odgovor Crkve u vrijeme pandemije i razornih potresa u Zagrebu i sisačko-moslovačkoj županiji, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 3. ožujka. O do sada učinjenom te budućim akcijama i projektima Hrvatskog Caritasa, govorili su zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko, voditeljica Sektora karitativnog rad iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Elza Parlov te glasnogovornica Caritasa Sisačke biskupije Marija Mitar.

ARGUMENTI Kako pravovremeno prepoznati psihičko zlostavljanje na poslu - mobing?

Psihičko zlostavljanje na radnome mjestu, ugroza dostojanstva, integriteta i ugleda radnika poznato je i pod nazivom "mobing" te je sve raširenija pojava u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Gošće HKR-ovih "Argumenata" - psiholog i psihoterapeut mr. sc. Andreja Kostelić Martić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu mr. sc. Iris Gović Penić te predsjednica udruge “Mobing Stop“ Blaženka Rogan poručile su kako prepoznati slučajeve takvog zlostavljanja i koje je korake potrebno poduzeti.

ARGUMENTI Pobačaj u Hrvatskoj i novi prijedlog zakona o zaštiti života

Međunarodni dan života kojeg u Hrvatskoj obilježavamo prve nedjelje u veljači, odnosno za tri dana, bio je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 4. veljače, na Hrvatskome katoličkom radiju. Gosti HKR-a bili su: voditelj Ureda za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije dr. sc. Petar Krešimir Hodžić, predsjednik Udruge 'Hrvatska za Život' Ante Čaljkušić i saborski zastupnik dr. sc. Stjepo Bartulica.

ARGUMENTI Važnost autentičnog svjedočanstva posvećenih osoba u svijetu

Svjedočanstvo Bogu posvećenih osoba u svijetu te izazovi, krize i blagoslovi toga poslanja bile su neke od tema emisije Hrvatskog katoličkog radija „Argumenti“ na Dan posvećenog života 2. veljače. Gosti su bili karmelićanka Božanskog Srca Isusova Dijana Mlinarić, prečasni Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te isusovac Mislav Skelin.

ARGUMENTI Suvremeni izazovi redovništva

Uoči Dana posvećenog života, o suvremenim izazovima redovništva u emisiji HKR-a „Argumenti” govorili su dominikanka Katarina Maglica, tajnica Hrvatske redovničke konferencije, milosrdna sestra Sv. Križa Krista Mijatović te pater Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Argumenti HKR-a o jačanju imuniteta

O imunosti i kako se stječe, može li se „popraviti” imunitet i kako, te koliko je i zašto važan vitamin D, razgovaralo se 27. siječnja u emisiji „Argumenti” Hrvatskoga katoličkog radija.

Argumenti HKR-a o demografiji

Problematiku demografije treba staviti čak i iznad obiteljske socijalne politike: „Treba je staviti u temelj gospodarskog razvitka zemlje i staviti je na nacionalnu stratešku razinu“, istaknuo je u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 21. siječnja demograf dr. Stjepan Šterc.

Argumenti HKR-a o pregledu crkvene godine

Po čemu će se, uz pandemiju i potres, pamtiti crkvena 2020. godina u Hrvatskoj, ali i svijetu - bila je tema u emisiji "Argumenti" HKR-a urednika i voditelja Ivana Taševa u četvrtak 17. prosinca u 8.10 sati. Gosti "Argumenata" bili su: urednica Religijskoga programa na HTV-u Antonia Hrvatin Roth, docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu dr. Anto Mikić, zamjenik glavnog urednika Radio Marije Petar Bilobrk i novinar Glasa Koncila Darko Grden.

Biskup Radoš: "Caritas je upisan u DNK Crkve"

Karitativno djelovanje Crkve na nacionalnoj, biskupijskoj i župnoj razini bilo je tema Argumenata Hrvatskoga katoličkog radija 10. prosinca, povodom nadolazeće Nedjelje Caritasa.

1 2 3 7