Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: atentat

Papin brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija

Kardinal državni tajnik Pietro Parolin uputio je, u ime Svetoga Oca Franje, Apostolskoj nuncijaturi na Haitiju brzojav sućuti povodom ubojstva predsjednika Haitija Jovenela Moïsea, objavio je 8. srpnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Danas se navršava 40 godina od atentata na papu Ivana Pavla II.

Dvadeset tisuća ljudi natiskalo se na Trgu svetog Petra u Rimu kako bi barem krajičkom oka vidjeli Ivana Pavla II. tog sudbonosnog svibanjskog popodneva prije 40 godina. Iznenada, dok je njegov otvoreni papamobil Fiatove proizvodnje klizio kroz mnoštvo, papa je klonuo, pogođen iz neposredne blizine mecima iz pištolja turskog ekstremista čiji motivi ni do danas nisu jasni, izvještava Hina u srijedu 12. svibnja.

Europska konferencija o međureligijskom dijalogu

Odjel za međureligijski dijalog Vijeća Biskupskih konferencija Europe (CCEE) iz Sankt Gallena (Švicarska) održao je u četvrtak 5. studenog „online“ konferenciju (webinar) o međureligijskom dijalogu, o čemu je izvijestio delegat Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za međureligijski dijalog mons. prof. dr. Franjo Topić, a prenijela Katolička tiskovna agencija.

Rabin Perlman traži da se ubojici smrtna kazna pretvori u doživotni zatvor

U najvećem antisemitskom napadu u povijesti Sjedinjenih Američkih Država 27. kolovoza 2018. u pucnjavi u sinagogi u Pittsburghu, u američkoj državi Pennsylvaniji, ubijeno je 11 osoba. Krvoproliće je počinio Robert Bowers, 46-godišnji bijelac, blizak ultradesničarskim krugovima koji je na društvenim mrežama širio antisemitske izjave.

Papa Franjo: Bog nas je pozvao da živimo zajedno kao braća

Bezumno prekidanje života i nade uime religije bogohulna je uporaba Božjega imena, napisao je papa Franjo u pismu upućenom Udruzi izraelske uzajamne pomoći u Argentini (AMIA), čije je sjedište u Buenos Airesu prije 25 godina uništeno u eksploziji jedne autobombe.

1 2