Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: baka-i-starijih-osoba

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj

Sjednica Vijeća HBK za život i obitelj održana je u ponedjeljak, 5. lipnja u poslijepodnevnim satima u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, a potom je u utorak 6. lipnja održan i sastanak nad/biskupijskih povjerenika za pastoral braka i obitelji. Sjednicom i sastankom predsjedao je riječki nadbiskup Mate Uzinić, predsjednik Vijeća.

Hodočašće djedova, baka i starijih osoba u Gospino svetište u Komušinu

U organizaciji Zeničkih župa u ponedjeljak, 23. svibanj 2022. organizirano je Hodočašće djedova, baka i starijih osoba u Gospino svetište u Komušinu pod geslom „Bože, Ti mi bijaše učitelj od mladosti moje i sve do sada naviještam čudesa Tvoja“ (Ps 71,17). Misu je predvodio nadbiskup vrhbosanski u miru kardinal Vinko Puljić.

Biskup Košić predvodio slavlje u Osekovu

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u ponedjeljak 26. srpnja u crkvi Sv. Ane u Osekovu svečano misno slavlje u povodu završetka biskupijske pastoralne godine 2020./21. posvećene djedovima i bakama te 1. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba.

VIDEO Papa moli s djedovima, bakama i starijim osobama diljem svijeta

Molitva za Prvi svjetski dan djedova, baka i starijih osoba objavljena je i u video-formatu na društvenim mrežama. Prve retke predmoli papa Franjo, pridružuju mu se muškarci i žene diljem svijeta, među njima i mons. Laurent Noël, koji je sa 101 godinu najstariji biskup na svijetu, prenosi Vatican News.