Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banovina

Projekt Caritasa Krčke biskupije „Prijatelji s mora“

U organizaciji Caritasa Krčke biskupije u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije uspješno je privedena kraju peta sezona projekta „Prijatelji s mora“. Projektom se obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja, koje dolaze s područja Banovine, omogućilo besplatno ljetovanje.

VIDEO Hrvatski i Poljski Caritas pomažu 58 obitelji na Banovini

Suradnjom Hrvatskog i Poljskog Caritasa u zajedničkom projektu „Poboljšanje životnih uvjeta ljudi pogođenih potresom 2020. na Banovini u Hrvatskoj“, obnavlja se dvadeset i jedna obiteljska kuća (konstrukcijski i nekonstrukcijski) i gradi sedam novih montažnih kuća u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Hrvatski Caritas bi do kraja godine na Banovini trebao obnoviti 21 obiteljsku kuću

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Brankom Bačićem, sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, gradonačelnicom Petrinje Magdalenom Komes i državnim tajnikom u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagojem Orlićem, posjetio je 12. rujna obitelj Lopar u Petrinji kojoj se konstrukcijski obnavlja obiteljska kuća.

Argumenti HKR-a: Caritas potrebnima pomaže trajno i na različite načine

Razlika između karitativnog djelovanja i humanitarnog rada, veza Božića i darivanja, kako se koriste sredstva koja se doniraju u karitativne akcije te mogućnosti djelovanja Caritasa na župnoj, biskupijskoj i nacionalnoj razini bile su neke od tema emisije „Argumenti“ emitirane 15. prosinca na Hrvatskom katoličkom radiju.

1 2 3 10