Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banovina

Godina djelotvorne ljubavi Caritasa Sisačke biskupije

Razorni potresi koji su krajem 2020. godine pogodili Sisačku biskupiju ostavili su za sobom ljudske žrtve, ruševine i neizvjesnost, a posljedice se na ovom području osjećaju još i danas. Od prvog dana Caritas Sisačke biskupije zajedno s više od 3000 volontera organizirao se i uključio u zbrinjavanje stradalih kako bi ublažio posljedice stradavanja.

FELJTON - SUVERENI MALTEŠKI VITEŠKI RED (4. nastavak): Hrvatski Caritas i Malteški red zajedno za Banovinu

Ovo je četvrti nastavak feljtona o Suverenom malteškom viteškom redu kojega objavljujemo na mrežnim stranicama Informativne katoličke agencije (IKA). U njemu ćemo predstaviti aktualnu suradnju Hrvatskog Caritasa i Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog viteškog hospitalnog reda svetog Ivana, kako mu danas glasi službeni naziv, u pomoći potresom ranjenoj Banovini.

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

1 2 3 9