Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banovina

U Petrinji započela s radom prva hrvatska kontejnerska knjižnica

Gradska čitaonica i knjižnica Petrinja počela je s radom u kontejneru u neposrednoj blizini Hrvatskog doma u Petrinji. Prva hrvatska kontejnerska knjižnica svoja je vrata otvorila građanima Petrinje i okolnih naselja u srijedu 7. travnja, javlja mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresima - potresinfo.gov.hr.

Novi jači potres na Banovini

Novi jači potres pogodio je oko 11 sati područje Banovine. Epicentar je bio 20 kilometara od Petrinje, a prema prvim podacima koje je objavio Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) magnituda potresa je 4,6 stupnja prema Richteru.

Banovina: U Glini se useljava u kontejnersko naselje "Mali dom"

Kontejnersko stambeno naselje “Mali dom” s 39 stambenih i nekoliko servisnih kontejnera u Glini u subotu 27. ožujka predao je na korištenje gradonačelniku Gline Stjepanu Kostanjeviću potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera Civilne zaštite za otklanjanje posljedica Tomo Medved, prenosi u subotu 27. ožujka portal potresinfo.gov.hr Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa.

Banovina: Vodič za obnovu građevina na području pogođenom potresom

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske u ponedjjeljak 15. ožujka je objavilo online Vodič za obnovu građevina na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i dijelu Zagrebačke županije (općine Kravarsko i Pokupsko), prenosi mrežni portal Stožera cilivne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

Svjetski molitveni dan u Hrvatskoj

Svjetski molitveni dan međunarodni je kršćanski pokret žena koje se već više od 130 godina ujedinjuju u ekumenskoj molitvi jednom godišnje u više od 180 zemalja širom svijeta. Svake godine prvoga petka u ožujku kršćani širom svijeta (žene, muškarci, mladi i djeca), svih dobnih skupina, okupljaju se moleći prema istome molitvenom predlošku koji svake godine pišu žene iz druge zemlje.

Više od tisuću tona stočne hrane za Banovinu

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu 3. ožujka izvijestilo je da je za potresom pogođeno područje donirano više od tisuću tona stočne hrane. Poljoprivrednicima je dopremljeno više od 868 tona, a priprema se i nabava dodatnih više od 620 tona stočne hrane vrijedne 1,5 milijuna kuna, prenosi mrežni portal Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

ARGUMENTI Gotovo svakoga dana barem se jedan učenik ispiše iz škole na potresom pogođenoj Banovini

Karitativni odgovor Crkve u vrijeme pandemije i razornih potresa u Zagrebu i sisačko-moslovačkoj županiji, bila je tema HKR-ovih "Argumenata" u srijedu 3. ožujka. O do sada učinjenom te budućim akcijama i projektima Hrvatskog Caritasa, govorili su zamjenica ravnatelja Hrvatskog Caritasa Suzana Borko, voditeljica Sektora karitativnog rad iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Elza Parlov te glasnogovornica Caritasa Sisačke biskupije Marija Mitar.

Djeca djeci – zajedno za Banovinu

Učenici i djelatnici „OŠ Popovac“ iz Popovca priključili su se inicijativi „Djeca djeci - dragi mali prijatelju…“. Za učenike „OŠ Pokupsko“ iz Pokupskog priredili su 40 paketa sa školskim priborom, higijenskim potrepštinama, igračkama, slatkišima te pismima i crtežima podrške koji su poslani 18. veljače te 1. ožujka.

U Hrvatskoj Kostajnici i Glini počinje zaprimanje zahtjeva za obnovu

U ponedjeljak 1. ožujka u Hrvatskoj Kostajnici otvara se ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Vladimira Nazora 17. Istodobno, od ponedjeljka, 1. ožujka u Glini se otvara ured Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2, objavila je službena mrežna stranica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa - potresinfo.gov.hr.

1 2 3 6