Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: banovina

Godina djelotvorne ljubavi Caritasa Sisačke biskupije

Razorni potresi koji su krajem 2020. godine pogodili Sisačku biskupiju ostavili su za sobom ljudske žrtve, ruševine i neizvjesnost, a posljedice se na ovom području osjećaju još i danas. Od prvog dana Caritas Sisačke biskupije zajedno s više od 3000 volontera organizirao se i uključio u zbrinjavanje stradalih kako bi ublažio posljedice stradavanja.

FELJTON - SUVERENI MALTEŠKI VITEŠKI RED (4. nastavak): Hrvatski Caritas i Malteški red zajedno za Banovinu

Ovo je četvrti nastavak feljtona o Suverenom malteškom viteškom redu kojega objavljujemo na mrežnim stranicama Informativne katoličke agencije (IKA). U njemu ćemo predstaviti aktualnu suradnju Hrvatskog Caritasa i Suverenog jeruzalemskog, rodoskog i malteškog viteškog hospitalnog reda svetog Ivana, kako mu danas glasi službeni naziv, u pomoći potresom ranjenoj Banovini.

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

Skauti za djecu Banovine

U suradnji Sisačke biskupije i vlč. Ivana Grbešića te Riječke nadbiskupije i katoličkih skauta, djeci osnovnih škola Gline, Petrinje i Siska omogućeno je ljetovanje uz duhovno-rekreativne radionice, objavljeno je u petak 16. srpnja na mrežnoj stranici Sisačke biskupije.

BANOVINA Počinju geodetska mjerenja na potresom pogođenom području

Na području Banovine koje je pogodio razorni potres uskoro će početi geodetska mjerenja kako bi se odredili novi prostorni odnosi u 88 katastarskih općina s obzirom na to da se tlo pomaklo u prosjeku 45 centimetara, a ugovor o tom projektu potpisan je u ponedjeljak 5. srpnja u Petrinji, prenosi Hina.

1 2 3 8