Budi dio naše mreže
Izbornik

Projekt Caritasa Krčke biskupije „Prijatelji s mora“

Krk (IKA)

U organizaciji Caritasa Krčke biskupije u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije uspješno je privedena kraju peta sezona projekta „Prijatelji s mora“. Projektom se obiteljima s djecom slabijeg imovinskog stanja, koje dolaze s područja Banovine, omogućilo besplatno ljetovanje.

Caritas je samo koordinator i posrednik u projektu, a iznajmljivači privatnog smještaja su ti koji su ponudili svoje smještaje za prihvat ovih obitelji kojih je ovoga ljeta bilo 6, ukupno 25 osoba od čega 15 djece. Bili su smješteni u Malom Lošinju, Krku, Puntu i Šilu. Uz donatore smještaja projekt su podržala i četiri donatora usluga kao što je vožnja polupodmornicom i obroci u restoranu te sedam donatora s novčanim donacijama koje su pomogle u pokrivanju troškova puta i prehrane čime je prikupljeno 1 200 eura. Iznos koji nije utrošen ove godine iskoristiti će se za projekt druge godine.

Kroz projekt je ostvareno 131 noćenje, a vrijednost projekta bila je preko 2 500 eura. Neki donatori smještaja koji su sudjelovali prijašnjih godina ostali su povezani s obiteljima koje su onda primili, te su ih primili i ove godine mimo projekta, što su lijepi plodovi stvaranja prijateljstva i povezanosti ovih obitelji. Caritas iskreno zahvaljuje svima koji su sudjelovali u projektu i doprinijeli stvaranju novih prijateljstava i lijepih uspomena za život.