Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: batelja

Mons. Batelja o otvaranju Vatikanskih arhiva

Postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije mons. Juraj Batelja u izjavi za Hrvatski katolički radio u petak 6. ožujka osvrnuo se na neke komentare koji su se u javnosti pojavili nakon otvaranja arhiva Svete Stolice iz vremena pontifikata Pija XII.

München: Stepinac - svjedok istinske vjere i svetosti

Hrvatska katolička župa Bl. Alojzija Stepinca u Münchenu pripremajući se za proslavu svoga zaštitnika, organizirala je trodnevnu duhovnu obnovu koju predvodi mons. Juraj Batelja, postulator kauze Bl. Alojzija Stepinca.

Velika devetnica i blagdan Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Medviđi u znaku bl. Alojzija Stepinca

U župi Prikazanja BDM u Medviđi, gdje puk stoljećima osobito časti sv. Ivana Krstitelja, ove godine prvi put održava se velika devetnica ususret proslavi blagdana Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja. Tijekom devetnice, proteklih osam nedjelja župnik Medviđe don Krešo Ćirak služio je misna slavlja u crkvi Sv. Ivana Krstitelja iz 13./14. st. koja se nalazi na groblju u Medviđi. To je bila nekadašnja medviđarska župna crkva, sada je zaštićeni spomenik kulture RH.

Stepinčevo u Aalenu

Hrvatska katolička zajednica (HKZ) bl. Alojzija Stepinca u Aalenu svečano je u nedjelju 17. veljače proslavila zaštitnika misnim slavljem koje je u kapeli Sv. Mihaela predvodio postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja.

Stepinčevo proslavljeno u Krašiću

Središnje euharistijsko slavlje na blagdan bl. Alojzija Stepinca u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću predvodio je 10. veljače postulator Stepinčeve kauze mons. Juraj Batelja u koncelebraciji s tridesetak svećenika. Među mnoštvom vjernika koji su ispunili crkvu, te prostor oko nje bilo je i vrhovno vijeće sestara služavki Maloga Isusa, čije su članice bile uz blaženika za vrijeme njegova uzništva u Krašiću.

Mons. Batelja predvodio spomen-slavlje u Slavonskom Brodu

U sklopu trodnevne duhovne priprave za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca, koja je započela u četvrtak, 7. veljače, i desete obljetnice župe, u petak 8. veljače misno slavlje u župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu predvodio je postulator Stepinčeve kauze mons. Juraj Batelja.