Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bazilika-srca-isusova

U utorak 28. rujna uklanja se dio svoda bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici

U okviru sanacije potresom urušene bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, a za potrebe izvođenja radova miniranja dijela svoda bazilike, Palmotićeva ulica se kod kućnog broja 31-33 u utorak 28. rujna između 12.50 i 13.15 zatvara za sva promet, priopćilo je u ponedjeljak 27. rujna Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske.

Nadbiskup Stepinac: Odnos katoličkog intelektualca prema svome narodu

Zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac predvodio je misno slavlje na današnji dan prije 83 godine (27. ožujka 1938.) u Bazilici Srca Isusova u Zagrebu. Na tom misnom slavlju održao je znamenitu propovijed katoličkoj akademskoj mladeži o odnosu katoličkog intelektualca prema svome narodu, narodnoj egzistenciji i slobodi.

Novo oštećenje na stropu bazilike Srca Isusova u Zagrebu

U potresu koji je u utorak, 29. prosinca u 12.19 sati imao epicentar u Petrinji, magnitude 6.2 po Richteru, oštetio je i baziliku Srca Isusova u Zagrebu, u Palmotićevoj ulici, kao i ponovno zgrade samostana i pastoralnog centra.

Requiem G. Fauréa za obnovu bazilike Srca Isusova

Akademski zbor bazilike Srca Isusova Palma poziva na koncertnu izvedbu “Requiema” G. Fauréa, 1. studenoga s početkom u 19.30 sati u Župi Bezgrešnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu.

Zagreb: Središnju proslavu svetkovine Srca Isusovog predvodio nuncij Giorgio Lingua

Središnju svečanu proslavu svetkovine Srca Isusova u istoimenoj zagrebačkoj župi, koju vode oci isusovci, predvodio je u petak navečer, 19. lipnja, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Euharistija - kojoj je prethodila pobožnost pred Presvetim Oltarskim Sakramentom – slavljena je u dvorištu bazilike Srca Isusova.

Nuncij Lingua posjetio Baziliku Srca Isusova

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua posjetio je u petak, 8. svibnja Baziliku Srca Isusova u Zagrebu i isusovačku redovničku zajednicu u Palmotićevoj ulici, u pratnji savjetnika mons. Janusza Stanislawa Blachowiaka.

1 2