Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: belafuza

„Aktualno“ HKR-a: Ljude privlači ono što je izvanredno, pa tako i zornice

Brojno sudjelovanje puka diljem Hrvatske na misama zornicama, svojevrsni vjernički fenomen koji obogaćuje život Crkve i svakog vjernika sudionika pojedinačno, bila je tema emisije Aktualno HKR-a u ponedjeljak 9. prosinca. U polovici adventskog puta do Božića, svjedočanstvo o pohodu zornica u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru poticaj je vjernicima da nastave započeti hod u pripremi za rođendan Isusa Krista.

Biskup Jezerinac: „Demografska politika je pitanje odnosa prema čovjeku i životu“

Na svetkovinu Velike Gospe, u četvrtak 15. kolovoza, središnje večernje koncelebrirano slavlje u drevnom svetištu Gospe Maslinske za oltarom ispred župne crkve Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru predvodio je umirovljeni vojni biskup u RH Juraj Jezerinac, a nakon mise i procesiju ulicama Belafuže s čudotvornom slikom Gospe Maslinske.

„Gospa u masliniku – prvih devetsto godina“

Monografija 'Gospa u masliniku – prvih devetsto godina' autora Nebojše Gunjevića i Šime Ćurka, predstavljena je u srijedu 28. studenoga u župnoj crkvi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru. Monografija je objavljena u povodu ovogodišnjeg jubileja devet stoljeća prvog spomena drevne crkve Gospe maslinske na Belafuži, 50 godina postojanja belafuške župe Uznesenja BDM utemeljene 1. prosinca 1968. g. i 20. obljetnice posvete nove župne crkve Uznesenja BDM (1118.-1968.-1998.-2018.).