Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: berlin

HKM Berlin: Izravni prijenos mise svakim danom na YouTubeu

Hrvatska katolička misija Berlin nedavno je otvorila svoj novi internetski YouTube kanal kako bi hrvatski vjernici u glavnome njemačkom gradu, ali i šire u iseljenoj Hrvatskoj, kao i u domovini, mogli svakodnevno pratiti misu iz berlinske crkve svetog Sebastiana smještene u tamošnjoj četvrti Wedding.

Akademija u povodu 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije Berlin

Svečana akademija u povodu 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije Berlin pod geslom „Dani vjernosti Bogu i Domovini“ održana je u subotu 18. svibnja u punoj dvorani RBB „Sendesaal“ u Berlinu. Akademija je započela molitvom, koju je predvodio vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić.

Zajednica sv. Egidija poziva na budnost u borbi protiv HIV-a i AIDS-a

Na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a, 1. prosinca, Zajednica sv. Egidija uputila je apel u kojem poručuje da svaki čovjek mora imati pravo na liječenje – u Africi jednako kao na sjeveru. Poziva također na budnost u borbi protiv HIV-a i AIDS-a, upozoravajući da je pogrešno stajalište da su to relikti prošlih vremena, jer se time zatiru pozitivni znakovi koji su plodovi borbe protiv te bolesti u nedavnoj prošlosti, prenosi Kathpress.