Budi dio naše mreže
Izbornik

Berlin: Mise s narodom ovisno o broju novozaraženih

Berlin (IKA)

Berlinska nadbiskupija objavila je na svojim mrežnim stranicama da će se mise s vjernicima slaviti tamo gdje je broj novozaraženih sedam dana zaredom manji od 200.

Glasnogovornik Berlinske nadbiskupije Stefan Foerner pojasnio je da će se odlučivati na temelju stanja koje objavi odgovarajuća služba za pojedine okruge njemačke savezne države Berlin.

Generalni vikar mons. Manfred Kollig precizirao je da će se nakon objave prekoračenja granice od 200 novozaraženih mise s narodom moći slaviti još taj i sljedeći dan. O otkazivanju javnih misa vjernici će biti informirani na nadbiskupijskoj mrežnoj stranici.

Berlinska nadbiskupija prostire se na području Berlina, Brandenburga i Vorpommerna (Zapadno Pomorje) i okuplja oko 400 tisuća katolika.  Iz nadbiskupije nadalje ističu da će po otkazivanju misa s vjernicima crkve ostati otvorene za privatne pobožnosti a župnici se pobrinuti da za to vrijeme uvijek bude na raspolaganju dušobrižnik. Osim toga, u siječnju se otkazuju sva župna okupljanja i sastanci odbora.

Ključne riječi:
Berlin mise s narodom