Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mise-s-narodom

Nakon tri mjeseca ponovno mise s narodom u Slovačkoj

Od ponedjeljka 19. travnja ponovno će biti dopuštene mise s narodom u Slovačkoj. Pri ulasku u crkvu potrebno je predočiti aktualan negativan test na COVID-19 te imati FFP2 zaštitnu masku. Za svaku osobu potrebno je 15 četvornih metara prostora u crkvi, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA BiH) u subotu 17. travnja.

Kardinal Robert Sarah u pismu predsjednicima biskupskih konferencija: Vratimo mise s narodom!

Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Robert Sarah (75) obratio se pismom svim predsjednicima katoličkih biskupskih konferencija te im ukazao na nužnost povratka u normalni kršćanski život koji uključuje fizičku nazočnost vjernika na kršćanskim obredima i misama, nasuprot raširenim “virtualnim misama” koje se služe zbog pandemije koronavirusa, a koje nikako ne mogu zamijeniti osobno sudjelovanje kršćana u liturgiji, prenosi u subotu 12. rujna Vatican News.

U hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu ponovno mise s narodom

Na svetkovinu Uzašašća koja se u Italiji prenosi i slavi u nedjelju 24. svibnja, u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu slavljene su nedjeljne mise s narodom, po prvi puta nakon nedjelje 8. ožujka kada je zbog epidemije koronavirusa u Italiji obustavljeno bogoslužje s narodom.

Mise s narodom ponovno se slave na Braču

Od ponedjeljka 25. svibnja nastavljaju se slaviti mise s narodom i na Braču, ističe se u dopisu biskupskoga vikara za otok Brač don Ivice Huljeva. Tekst objave prenosimo u cijelosti.

Francuski sud poništio zabranu okupljanja na bogoslužjima

Vjernici u Francuskoj uskoro će ponovno moći na bogoslužja u crkve, sinagoge i džamije - visoki upravni sud odlučio je 18. svibnja da u roku od osam dana Vlada mora promijeniti odluku o zabrani okupljanja u bogomoljama do 2. lipnja, prenosi Vatican News.

Crkva u Italiji traži da se od 3. svibnja počnu slaviti mise s narodom

Katolička Crkva u Italiji traži da se s početkom tzv. „druge faze“ pandemije koronavirusa, tj. s ublažavanjem restriktivnih mjera najavljenih za 3. svibnja također ponovno počne sa slavljem misa s narodom i održavanjem pogreba, prenosi u subotu 18. travnja Nedjelja, internetski portal Katoličkog tjednika, pozivajući se na napise Vatican Newsa.