Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biograd

Biograd: Treći adventski susret u zajednici Cenacolo

Moralni teolog dr. sc. don Damir Šehić održao je treći adventski duhovni susret u zajednici Cenacolo u Biogradu na Moru u ponedjeljak 12. prosinca o temi „Pouzdanje kao ključ izgradnje kreposti“.

Počeli adventski duhovni susreti u zajednici Cenacolo

Prvi adventski duhovni susret u zajednici Cenacolo u Biogradu na Moru održao je u ponedjeljak 28. studenoga moralni teolog dr. sc. don Damir Šehić o temi „S Marijom u Cenakulu, budnost – uvjet svetosti“.

Blagdan Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Biogradu n/m

U Župi sv. Ivana Krstitelja na Kosi u Biogradu n/m, na uočnicu blagdana Rođenja sv. Ivana Krstitelja u srijedu 23. lipnja, svečano misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Velika Devetnica sv. Josipu u Župi sv. Stošije u Biogradu

U Župi sv. Stošije u Biogradu na moru u srijedu 20. siječnja počela je Velika devetnica sv. Josipu. Pobožnost se sastoji od molitve krunice i litanija sv. Josipu te misnoga slavlja i zagovorne molitve sv. Josipu za duhovni preporod cijele Hrvatske, kao i za nakane župljana i župe Biograd.

Mons. Giovanni Gaspari imenovan naslovnim biskupom Biograda na Moru

Papa Franjo imenovao je 21. rujna mons. Giovannija Gasparija apostolskim nuncijem u Angoli i Svetom Tomi i Prinsipu, istodobno ga uzdignuvši na naslovnu stolicu Albe marittime (današnji Biograd na Moru) s dostojanstvom nadbiskupa, izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.