Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-bogovic

Biskup Bogović predvodio slavlje u Slunju 

Umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović predslavio je u utorak 6. kolovoza, na blagdan Preobraženja Gospodinova, misu povodom Dana grada Slunja koji se slavi na dan njegova oslobađanja u VRO Oluji.

Vukovarka Željka, 'djevojčica u plavom kaputiću': „Hvala sv. Anti i braniteljima koji su bili naši anđeli čuvari u Domovinskom ratu“

Na proslavi blagdana sv. Ante Padovanskog u njemu posvećenoj župi u Dragama u četvrtak 13. lipnja, umirovljeni gospićko-senjski biskup Mile Bogović u župnoj crkvi Sv. Ante blagoslovio je dva nova zvona za crkvu. Kumovi tim zvonima su general bojnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu u Oružanim snagama RH, i Željka Mitrović Jurić, simbol vukovarskog stradanja, 'djevojčica u plavom kaputiću' iz prognaničke vukovarske kolone.

Biskup Bogović predslavio Stjepanje u Slunju

Gospićko senjski biskup u miru Mile Bogović tradicionalno je predslavio blagdan sv. Stjepana prvomučenika u srijedu 26. Prosinca u rodnoj župi Slunj, nastavivši tako praksu od vremena dok je bio biskup pri obilasku dekanatskih središta.