Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-u-miru-ivan-milovan

Sprovodna misa i ukop pok. vlč. prof. Adriana Andrijančića

Sprovodnu misu i obred ukopa umirovljenog svećenika pok. vlč. prof. Adriana Andrijančića, u Uskrsnoj osmini, u srijedu, 3. travnja, u crkvi sv. Jakova na groblju u Kršanu, predvodio je porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan, uz koncelebraciju kancelara biskupije mons. Sergija Jelenića, labinskog dekana preč. Mirka Vukšića, te desetak svećenika.

Loborika proslavila svog nebeskog zaštitnika sv. Flora

Župa Loborika, smještena u Vodnjanskom dekanatu sjeveroistočno od Pule, proslavila je u petak, 27. listopada svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Flora. Misno slavlje predvodio je porečki i pulski biskup u miru Ivan Milovan.

Misa zadušnica i pokop preč. Atilija Krajcara

Umirovljeni svećenik Porečke i Pulske biskupije i kanonik pulskog Stolnog kaptola sv. Tome apostola preč. Atilije Krajcar pokopan je u Žminju, u srijedu 21. rujna, u svećeničkoj grobnici na mjesnome groblju, nakon mise zadušnice koja je održana u župnoj crkvi Sv. Mihovila.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Biskup Milovan predslavio svečanu euharistiju na Blagovijest u crkvi Sveta Marija Svetomore

O blagdanu Blagovijesti, u četvrtak 25. ožujka, porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predvodio je svečano misno slavlje u crkvi Sveta Marija Svetomore, filijalnoj crkvi žminjske Župe sv. Mihovila, uz koncelebraciju župnika domaćina vlč. Jordana Rovisa te vlč. Lina Rakara. Ondje se Blagovijest od davnina časti kao glavni blagdan te crkve.

Pulska biskupija proslavila svoga nebeskog zaštitnika sv. Tomu apostola

Svetkovina sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule, proslavljena je u Puli u petak 3. srpnja. Svetkovini je prethodila trodnevna duhovna priprava, a na sam dan svetkovine je, osim jutarnje mise i svečane večernje euharistije, održano i višesatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

1 2