Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-zdenko-krizic

Proslava Gospe Karmelske u Senju

U senjskoj katedrali središnju misu prigodom blagdana Gospe Karmelske, koju Senjani nazivaju Gospa Ribarska u utorak 16. srpnja predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Biskup Križić u Vrani: „Svetost znači vjernost Bogu u svakidašnjici života“

Na zavjetni blagdan ranokršćanske mučenice sv. Nediljice u Vrani u nedjelju 7. srpnja, koncelebrirano misno slavlje za vanjskim oltarom u perivoju vranskog svetišta predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Koncelebrirali su zadarski nadbiskup Želimir Puljić, vranski župnik don Šimun Šindija i desetorica svećenika.

Posveta oltara i blagoslov krstionice u crkvi u Rakovici

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić slavio je u nedjelju 7. srpnja misu u crkvi Sv. Jelene u Rakovici tijekom koje je posvetio oltar i u njega ugradio moći bl. Alojzija Stepinca. Na početku mise blagoslovio je krstionicu.

Posveta oltara u crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Gračacu

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je u nedjelju 30. lipnja župu sv. Jurja mučenika u Gračacu te je u samostanskoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja predvodio misno slavlje i posvetio novi kameni oltar te u njega ugradio moći bl. Miroslava Bulešića.

Svećeničko ređenje Josipa Tomljanovića u Gospiću

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predvodio je u subotu 29. lipnja u gospićkoj katedrali svečano euharistijsko slavlje tijekom kojeg je zaredio za svećenika đakona Josipa Tomljanovića iz župe Uznesenja BDM Senj.

Metropolitanski susret svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije u Gospiću

Metropolitanski susret svećenika Riječke metropolije i Zadarske nadbiskupije u Gospiću i na Udbini okupio je 25. lipnja stotinu svećenika i domaćih bogoslova kao i njihovih biskupa. Na početku ih je u biskupskom ordinarijatu pozdravio domaći biskup Zdenko Križić. Susretu su prisustvovali riječki nadbiskup i metropolit Ivan Devčić, porečki i pulski biskup Dražen Kutleša, krčki biskup Ivica Petanjak, a uime odsutnog zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića nazočio je generalni vikar Josip Lenkić.

Veliki petak u gospićkoj katedrali

Obrede Velikog petka 19. travnja u gospićkoj katedrali, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s tajnikom i kancelarom Mišelom Grgurićem, domaćim župnikom Marijom Vazgečem, umirovljenim svećenikom Zlatanom Sušićem, uz asistenciju đakona Marija Kralja, bogoslova Brune Lovakovića i Domagoja Tujmera i sjemeništarca Marka Butkovića.

1 2 3