Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-zdenko-krizic

Veliki petak u gospićkoj katedrali

Obrede Velikog petka 19. travnja u gospićkoj katedrali, predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u zajedništvu s tajnikom i kancelarom Mišelom Grgurićem, domaćim župnikom Marijom Vazgečem, umirovljenim svećenikom Zlatanom Sušićem, uz asistenciju đakona Marija Kralja, bogoslova Brune Lovakovića i Domagoja Tujmera i sjemeništarca Marka Butkovića.

Biskup Križić: Svećenik ne smije biti pastir taštine, novca i oholosti

U Domu pastoralnih susreta u Lovranu u ponedjeljak 8. travnja održana je proljetna Svećenička skupština i preduskrsno pokorničko slavlje za svećenike Riječke nadbiskupije. Središnje izlaganje „Svećenička duhovnost“ održao je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić, a na susretu je sudjelovao i riječki nadbiskup Ivan Devčić.

Biskup Križić: Dati milostinju, znači, prije svega, dati sebe drugome, dati nešto od svog života, iskazati nekome ljubav

Korizmeno-uskrsna poruka gospićko-senjskoga biskupa Zdenka Križića u kojoj se među ostalim naglašava kako "(...)Naš odnos s Bogom uključuje cijeli naš život, ne samo molitvu, ali molitva je najosjetljivija žica koja pokazuje kakav je naš odnos s Bogom. Kada u vjerničkom životu slabi molitva, onda je sigurno da su oslabili vjera i pouzdanje u Boga, slušanje Boga i traženje volje njegove. Molitva je susret i razgovor s Bogom. Ona ima snagu proizvoditi čuda, otvoriti nebo. (...)"

Proglas gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića

Gospićko-senjska biskupija u Godini duhovnih zvanja organizira u subotu 27. travnja hodočašće svećenika i vjernika na grob bl. Alojzija Stepinca u zagrebačku prvostolnicu i blaženikovu rodnu župu Krašić.

1 2