Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskup-zdenko-krizic

Gospić: Proslavljena svetkovina Navještenja Gospodnjega

Naslovnu svetkovinu gospićke katedrale Navještenja Blažene Djevice Marije proslavljen je svečanim euharistijskim slavljem u subotu 25. ožujka 2023. u Gospiću. Uvodni govor gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića i propovijed apostolskog upravitelja Splitsko-makarske nadbiskupije Želimira Puljića prenosimo u cijelosti.

Mons. Kutleša predvodio misu za mir u Ukrajini: „Ono što vidimo na društvenom planu odraz je nutarnjeg siromaštva”

Na inicijativu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) da se tijekom korizme svakodnevno u jednoj biskupskoj konferenciji slavi misa za žrtve rata u Ukrajini i mir u toj zemlji, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu u četvrtak, 2. ožujka, slavljena je misa koju je predvodio predsjednik HBK zagrebački nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša.

Proslavljena Pepelnica u Gospiću

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predslavio je u srijedu 22. veljače na Pepelnicu misno slavlje u Župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, izvijestio je Biskupijski ordinarijat.

Biskup Križić krstio blizance u Korenici

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je u nedjelju 19. veljače Župu sv. Jurja mučenika u Korenici. Predvodeći misno slavlje, biskup Križić krstio je blizance Franku i Karla, četvrto i peto dijete u obitelji Hrvoja i Danijele Kukuruzović, izvijestio je Biskupijski ordinarijat.

1 2 3 18