Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupske-konferencije

U Subotici održan peti susret generalnih tajnika biskupskih konferencije Srednje Europe

Peti susret generalnih tajnika biskupskih konferencije Srednje Europe održan je, 7. i 8. listopada u zgradi Bogoslovnog sjemeništa „Augustinum“ u Subotici u Republici Srbiji pod predsjedanjem zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta, predsjednika Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda koja obuhvaća Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo, izvijestila je KTA.

U Rimu će se krajem rujna održati plenarno zasjedanje CCEE-a

U Rimu će se od 23. do 26. rujna održati plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija koje će biti u znaku 50. obljetnice postojanja CCEE-a te će imati za temu „CCEE - 50 godina u službi Europi, sjećanje i perspektive u kontekstu enciklike Fratelli tutti“. U uvodnom dijelu zasjedanje predsjednici europskih biskupskih konferencija sudjelovat će u Bazilici svetoga Petra u Vatikanu na misi kojom će predsjedati papa Franjo, a na rimskom Kvirinalu primit će ih talijanski predsjednik.

Kardinal Robert Sarah u pismu predsjednicima biskupskih konferencija: Vratimo mise s narodom!

Prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata kardinal Robert Sarah (75) obratio se pismom svim predsjednicima katoličkih biskupskih konferencija te im ukazao na nužnost povratka u normalni kršćanski život koji uključuje fizičku nazočnost vjernika na kršćanskim obredima i misama, nasuprot raširenim “virtualnim misama” koje se služe zbog pandemije koronavirusa, a koje nikako ne mogu zamijeniti osobno sudjelovanje kršćana u liturgiji, prenosi u subotu 12. rujna Vatican News.