Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biskupsko-geslo

Grb imenovanog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića

U povodu predstojećeg ređenja imenovanog banjolučkog biskupa mons. Željka Majića, koje će biti u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure u subotu, 2. ožujka 2024., Katolička tiskovna agencija objavila je opis i tumačenje njegova biskupskog grba i gesla.

Biskupski grb i geslo mons. Ferenca Fazekasa

U povodu biskupskog ređenja mons. Ferenca Fazekasa, 11. studenoga 2023. u Subotici, donosimo tumačenje njegovoga biskupskog grba i gesla, objavljeno u liturgijskom vodiču za misu s obredom ređenja.

Grb splitsko-makarskog nadbiskupa Zdenka Križića

Prilikom imenovanja splitsko-makarskim nadbiskupom, mons. Zdenko Križić neznatno je izmijenio i upotpunio svoj biskupski grb čije tumačenje donosimo iz liturgijskog vodiča za misu u povodu preuzimanja službe, 28. listopada 2023. u Solinu.

Biskupski grb i geslo mons. Dražena Kutleše

U povodu liturgijskog slavlja povodom preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa, na blagdan sv. Katarine Sienske, 29. travnja 2023., donosimo tumačenje biskupskog grba i gesla mons. Dražena Kutleše.

Grb novoga subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina

Grb i geslo novoga subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina „izražavaju spasenjsku stvarnost koju nam je Bog darovao u svojemu Sinu Isusu Kristu, te ujedno ukazuju na ukorijenjenost Crkve u konkretnu povijesnu zbiljnost u kojoj ljudi žive i ostvaruju Božji plan s njima“.

1 2