Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bl-marija-petkovic

Sedmi Holywin u Subotici posvećen bl. Mariji Petković

U HKC "Bunjevačko kolo" u Subotici u četvrtak 31. listopada, uoči svetkovine Svih svetih, održan je sedmi po redu Hollywin, a ove godine "Noć svetaca" u Subotici bila je posvećena bl. Mariji Petković, utemeljiteljici Družbe Kćeri Milosrđa koja iduće godine slavi stotu obljetnicu osnutka.

Spomendan blažene Marije Petković proslavljen u zagrebačkoj župi svetog Petra

Spomendan blažene Marije Propetog Isusa Petković proslavljen je 9. srpnja u župi posvećenoj svetom Petru apostolu u Vlaškoj ulici u Zagrebu. U organizaciji Družbe kćeri milosrđa trećeg samostanskog reda svetog Franje, po završetku misnog slavlja koje je predvodio gvardijan kaptolskog franjevačkog samostana fra Zdravko Lazić, upriličen je prigodni program u zahvalu blaženoj Mariji Propetog Isusa Petković na kojem su nastupila djeca iz vrtića posvećenog blaženici.

Uočnica blagdana bl. Marije Propetog Petković u Blatu

Posljednjeg dana devetnice, na uočnicu blagdana blažene Marije Propetoga, 8. srpnja, štovatelji bl. Marije Propetog Isusa Petković imali su prilike moliti i pjevati svečanu večernju u svetištu. Molitva je započela procesijom iz samostana Kuće matice do rodne kuće bl. Marije Propetog i kroz mjesto stigla nazad u svetište u kojem je nakon toga slavljena misa koju je predvodio župnik don Željko Kovačević.

Dom za starije i bolesne u Blatu priprema se za blagdan bl. Marije Petković

Petog dana devetnice pred blagdan bl. Marije Propetog u Blatu na Korčuli, 4. srpnja euharistijsko slavlje u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe »Majka Marija Petković« predvodio je vlč. Zvonimir Martinović, župnik župe Kraljice Mučenika (Vukovar), u koncelebraciji s vlč. Robertom Jugovićem, župnikom župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja (Županja).