Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blagdan-uzvisenja-svetog-kriza

Obilježena 28. obljetnica stradanja Hrvata na Uzdolu

U Župi sv. Ivana Krstitelja na Uzdolu u utorak 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetog Križa, obilježena je 28. obljetnica Uzdolskih žrtava. Misno slavlje za sve ubijene na Uzdolu predvodio je svećenik Sarajevske nadbiskupije don Ljubo Zadrić, koji je trenutno na poslijediplomskom studiju u Rimu, prenosi KTA.

Križevo proslavljeno u Sisku

Katedralna Župa Uzvišenja Svetoga Križa u Sisku proslavila je u utorak 14. rujna župnu svetkovinu misom koju je u dvorištu Pastoralnog centra predslavio sisački biskup Vlado Košić, izvijestio je biskupijski Ured za odnose s javnošću.

U Mostaru proslavljena svetkovina posvete katedrale

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić predslavio je misu na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, u utorak 14. rujna, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, kojom je proslavljena svetkovina posvete katedrale.

Homilija biskupa Palića na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanski Petar Palić predslavio je u utorak 14. rujna na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa misno slavlje u mostarskoj katedrali. Homiliju biskupa Palića prenosimo u cijelosti.