Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

„Žene u Crkvi: umjetnice čovječanstva“

Na Papinskom sveučilištu Santa Croce od 7. do 8. ožujka ove godine održava se međusveučilišna konferencije o ženama koje su u Crkvi svojim svjedočanstvom života na jasan način objasnile smisao života, ali i odnos prema čovjeku i svijetu. Prigodom održavanja konferencije, mons. Fabio Fabene, tajnik Dikasterija za kauze svetaca, predvodio je svetu misu i održao homiliju u bazilici svetoga Petra u Vatikanu. U nastavku donosimo cjeloviti prijevod homilije koja je izvorno objavljena na mrežnim stranicama Dikasterija za kauze svetaca.

„Štovanje Blažene Djevice Marije u hrvatskim običajima“

Uz svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima prigodno je održano predavanje „Štovanje Blažene Djevice Marije u hrvatskim običajima“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Papa: U svijetu punom buke potrebna je tišina kako bi se razmatralo o Bogu

Papa Franjo susreo se u četvrtak, 16. studenoga 2023. sa sudionicima Međunarodnog kongresa koji je posvećen redovnici koncepcionistici, španjolskoj mističarki Mariji de Jesús de Ágredi te im istaknuo da kontemplativci uče da se treba „napraviti mjesta“ za glas Duha, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo: Kada Marija čuje naše molitve, pokazuje Isusa

Papa Franjo se na spomendan Blaženee Djevice Marije od Krunice, u subotu 7. listopada 2023. susreo s članovima Bratovštine Blažene Djevice Marije od Montserrata, u povodu proslave 800. obljetnice njezina ustanovljenja, u dvorištu sv. Damaza, izvijestio je Vatican News.

1 2 3