Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Tri Gospina lika pratit će papu Franju u L'Aquili

Prigodom proslave Celestinskog oprosta, sveti otac Franjo će krajem kolovoza posjetiti talijanski grad L'Aquilu, koji je 2009. pogođen razornim potresom, a na tom hodočašću pratit će ga tri lika Blažene Djevice Marije, koja mještani posebno časte, javlja Vatican News.

Proslavljena svetkovina Zemunske Gospe

Župljani Zemuna proslavili su 24. svibnja svoju nebesku zaštitnicu Mariju Pomoćnicu kršćana, koju časte i kao Zemunsku Gospu, misnim slavljem koje je predvodio srijemski biskup koadjutor Fabijan Svalina.

Sveti Josip – zaručnik Bogorodice

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine.

Peta tematska emisija u povodu godine dominikanskih jubileja

U petoj emisiji u povodu godine dominikanskih emisija gosti su bili su fr. Nikola Leopold Noso, OP i fr. Ivan Marija Tomić, OP, a govorili su o pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji i njezinoj važnosti u dominikanskome redu, o pobožnosti krunice i kruničarskim zajednicama te o marijanskoj pobožnosti u hrvatskome narodu.

1 2