Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazena-djevica-marija

Sveti Josip – zaručnik Bogorodice

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine.

Peta tematska emisija u povodu godine dominikanskih jubileja

U petoj emisiji u povodu godine dominikanskih emisija gosti su bili su fr. Nikola Leopold Noso, OP i fr. Ivan Marija Tomić, OP, a govorili su o pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji i njezinoj važnosti u dominikanskome redu, o pobožnosti krunice i kruničarskim zajednicama te o marijanskoj pobožnosti u hrvatskome narodu.

Papa Franjo na svetkovinu sv. Josipa dodjeljuje irskom svetištu Gospe od Knocka status međunarodnog marijanskog svetišta

Irsko nacionalno hodočasničko mjesto – svetište Gospe od Knocka uskoro će dobiti međunarodni status. Naime, papa Franjo planira službeno ovo irsko hodočasničko mjesto proglasiti međunarodnim marijanskim i euharistijskim svetištem, što je planirano za svetkovinu Sv. Josipa 19. ožujka, izvijestila je Catholic News Agency (CNA), a prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja u ponedjeljak 15. ožujka.

Četvrta nedjelja došašća: Nadbiskup Barišić predvodio euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodio je na četvrtu nedjelju došašća, 20. prosinca, euharistijsko slavlje u splitskoj prvostolnici sv. Dujma. U koncelebraciji je bio don Nikola Šakić, a na orguljama je svirao maestro don Ivan Urlić. Izravni prijenos mise bio je na TV Jadranu te YouTube kanalu i Facebook stranici Splitsko-makarske nadbiskupije.

U Koraću slavljena zavjetna misa Blaženoj Djevici Mariji

Zavjetna misa Blaženoj Djevici Mariji okupila je u petak 15. studenoga u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj posavini osamdesetak Koraćana, koji inače redovito već treću godinu svakoga 15. u mjesecu hodočaste nebeskoj zaštitnici, moleći njezin zagovor za opstanak i povratak u svoj ratom opustošeni kraj.