Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: blazenko-boban

Održano božićno čestitanje i primanje kod nadbiskupa Križića

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u srijedu 20. prosinca 2023., u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Zdenka Križića te uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika. Susretu je nazočio i umirovljeni splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Božićna čestitka i primanje kod nadbiskupa Kutleše

Prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, u srijedu 21. prosinca u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu upriličeno je božićno primanje kod splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolita Dražena Kutleše i uzajamna čestitka svećenika, županijskih i gradskih vlasti, predstavnika crkvenih i društvenih ustanova te javnih kulturnih djelatnika.

Splitsko-dalmatinska županija nudi smještaj stradalima u potresu, pomoć ponudili i nogometaši Dejan Lovren i Mateo Kovačić

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban na izvanrednoj konferenciji za novinare izrazio je suosjećanje sa stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koje je u utorak pogodio jaki potres magnitude 6,2 prema Richteru te je ponudio smještaj ugroženima. Putem Facebooka pomoć stradalima ponudili su i hrvatski nogometni reprezentativci Dejan Lovren i Mateo Kovačić.

U Splitu predstavljena knjiga „Svetom Jeronimu posvećeno“

Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija svečano slave Jubilej 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije od 24. do 30. rujna. Nakon što je upriličen Međunarodni znanstveni skup o sv. Jeronimu te je predstavljen kip toga sveca, u utorak 29. rujna u Samostanu sv. Frane na Obali u Splitu, upriličena je medijska promocija knjige „Svetom Jeronimu posvećeno“.