Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bliski-istok

SafeYou - aplikacija za borbu protiv rodno uvjetovanog nasilja

Aplikacija SafeYou pokrenuta je u Erbilu u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova regionalne vlade Kurdistana (KRG), Opće uprave za borbu protiv nasilja o ženama i obiteljima (DGCVAW) i Populacijskog fonda Ujedinjenih naroda (UNFPA), prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Apel Europi za Libanon

Vijeće europskih biskupskih konferencija (CCEE), koje okuplja predsjednike 33. europske biskupske konferencije, uputilo je 31. svibnja Apel Europi za Libanon. Tekst Apela, koji je objavio Ured za medije CCEE-a, donosimo u cijelosti u nastavku.

Naše poslanje u svijetu - da svi budu jedno

U tiskanom izdanju Veritasa-Glasnika sv. Antuna u siječnju 2015. godine objavljen je intervju s novoizabranim patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem. S tada mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim razgovarala je Tanja Maleš.

Papa primio u audijenciju nuncija Giorgia Linguu

Papa Franjo primio je u četvrtak 18. veljače u audijenciju apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Linguu. Tim povodom Vatican News je objavio s nuncijem intervju u kojem je mons. Lingua, među ostalim, rekao kako Hrvati gaje veliku ljubav prema blaženom kardinalu Stepincu istaknuvši kako je blaženi kardinal Stepinca „bio biskup koji je uistinu mirisao po ovcama“. Govorio je i o drami kroz koju prolaze migranti na „balkanskoj ruti“, izrazivši uvjerenje da nije vrijeme „za traženje krivaca“ nego da se zajedničkim snagama „pronađu rješenjâ“ i donesu prave odluke.

Kaldejski patrijarh kardinal Sako zaželio Papi dobrodošlicu u Irak

Na mrežnoj stranici Babilonskoga kaldejskog patrijarhata u četvrtak 10. prosinca objavljeno je pismo patrijarha kardinala Louisa Raphaela Sakoa, koje je uputio kršćanima i svim Iračanima u povodu najavljenog posjeta pape Franje njihovoj zemlji u ožujku 2021., objavio je Vatican News.

Nadbiskup Auza o stanju na Bliskom istoku

U izlaganju na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti o „Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje“ stalni promatrač Svete Stolice pri Organizaciji ujedinjenih naroda nadbiskup Bernardito Auza osvrnuo se 23. srpnja u New Yorku na izraelsko-palestinsko pitanje, stanje u Siriji, Jemenu i Iraku, pozvavši ponovno na put dijaloga za kulturu tolerancije i mirnoga suživota kako bi se smanjili gospodarski, društveni, politički i okolišni problemi koji muče veliki dio čovječanstva.

1 2