Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bliski-istok

Kardinal Parolin: Treba saslušati poljoprivrednike, potreban je dijalog

„Prosvjednici se trebaju saslušati: treba postojati dijalog, otvorenost za dijalog s ciljem održivosti malih i srednjih poduzeća i budućnosti za ruralna područja“, rekao je Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, odgovarajući na pitanja novinara u četvrtak, 8. veljače 2024. o prosvjedima koji su u tijeku u Italiji i cijeloj Europi protiv visokih troškova proizvodnje, izvijestio je Vatican News.

Mane i vrline - srdžba

Papa Franjo nastavio je na redovnoj općoj audijenciji srijedom 31. siječnja niz kateheza na temu "Mane i vrline". Donosimo u cijelosti šestu Papinu katehezu posvećenu srdžbi.

Kardinal Pietro Parolin o ratu na Bliskom istoku

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, izrazio je „veliku zabrinutost“ s obzirom na nedavne napade pobunjenika Hutija u Crvenom moru, eskalaciju nasilja u Gazi i iranski raketni napad na Erbil, u iračkom Kurdistanu, prenosi Vatican News.

Nadbiskup Homsa: Svijet dopušta umiranje sirijskog naroda

Sirijski katolički nadbiskup Homsa Jacques Mourad obratio se svjetskoj javnosti nakon što je početkom godine zbog nedostatka sredstava obustavljena pomoć Programa za hranu Ujedinjenih naroda Siriji, prenosi u utorak 9. siječnja Kathpress.

Papin Angelus na svetkovinu Bogojavljenja

Papa Franjo je na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja 2024., s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje prije i nakon molitve Angelusa.

1 2 3 5