Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bogoslovija

Posjet nuncija Lingue i don Marca Bigirindavyija zagrebačkoj Bogosloviji

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua i burundijski svećenik don Marc Bigirindavyi posjetili su u utorak 12. prosinca Nadbiskupijsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu. Don Marc Bigirindavyi iznio je osobno svjedočanstvo o četrdeset sjemeništaraca mučenika iz sjemeništa u gradu Buti, u Burundiju.

Papa budućim svećenicima: Budite uvijek znak milosrdne Crkve koja izlazi

Slušanje, zajednički hod i svjedočenje, obilježja su sinodskoga hoda koji Crkva ostvaruje, a bitna su za one koji se pripremaju za svećeništvo, istaknuo je papa Franjo u govoru zajednici biskupijskoga sjemeništa Svete Marije iz Clevelanda, koje je u ponedjeljak 6. ožujka primio u audijenciju, prenosi Vatican News.

Bogoslovija za kasna zvanja u Nizozemskoj zatvara se zbog nedostatka kandidata

Katolička bogoslovija Bovendonk, u kojoj su se kandidati s kasnijim odazivom na duhovni poziv iz šest biskupija i četiriju redovničkih zajednica pripremali za svećeništvo, nakon četiri desetljeća postojanja zatvara se zbog nedostatka kandidata, objavila je u subotu 10. prosinca biskupija Breda na svojoj mrežnoj stranici.

Argumenti HKR-a o Danima otvorenih vrata samostana i bogoslovija

Kako prepoznati je li vrijeme za duhovni poziv u životu? Može li se mlade ohrabriti programima otvorenih vrata samostana i bogoslovija? Povod Argumentima HKR-a 7. ožujka bili su sve češći Dani otvorenih vrata tih institucija kojima se zainteresiranima nudi uvid u redovnički i duhovni život, a o temi su govorili novakinja Milosrdnih sestara Svetoga Križa s. M. Filotea Hajek, povjerenik za mlade i duhovna zvanja u Riječkoj nadbiskupiji vlč. Josip Pende i s. Cecilija Milković iz Družbe Klanjateljica Krvi Kristove.

U Zagrebu održan susret poglavara bogoslovnih sjemeništa

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić susreo se u četvrtak 24. veljače, u sjedištu HBK u Zagrebu, s rektorima, poglavarima i duhovnicima u bogoslovnim sjemeništima.

Započela obnova pročelja zgrade Bogoslovije u Sarajevu

Obnova zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa - jedne od najljepših građevina u Sarajevu i šire - započela je 15. veljače , a rok za završetak radova je 30. rujna 2022. godine, prenosi Katolička tiskovna agencija (KTA) u četvrtak 17. veljače.

Kardinal Bozanić od jučer privremeno smješten u Bogosloviji

Po nalogu stručnih službi, nakon uvida u stanje Nadbiskupskoga dvora nakon potresa koji je pogodio Zagreb jučer, u nedjelju 22. ožujka 2020. godine, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te ostali stanari Nadbiskupskog dvora privremeno su smješteni u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu na Kaptolu u Zagrebu, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.