Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozicni-broj

Božićni broj "Glasnika svetog Josipa"

U ovo predbožićno vrijeme izašao je novi, četvrti, broj "Glasnika svetog Josipa" koji na svojoj naslovnici prikazuje novopostavljeni mozaik rođenja Isusa Krista u Betlehemu, rad akademskog slikara Josipa Botterija Dinija.

Božićno izdanje Glasa Koncila

Naslovnom fotografijom Mozaika s prikazom Kristova rođenja, koje je za Nacionalno svetište sv. Josipa izradio umjetnik Josip Botteri, otvara se posljednje izdanje Glasa Koncila u 2021. godini, koje na 48 stranica donosi obilje božićnih priloga i članaka revijalnoga karaktera.

Božićni broj Hrvatskog katoličkog mjesečnika "Naša ognjišta"

Novi broj hrvatskog katoličkog mjesečnika „Naša ognjišta“ za mjesec prosinac u duhu je Božića te nosi poruku „Gospa te na Badnju večer vratila“ fra Ante Marića, koji u temi broja piše o Božiću u Novom zavjetu. Naglasak je na povijesnom i teološkom utemeljenju Božića, koju na osobit način naglašavaju četiri od pet povijesnih knjiga Novoga zavjeta, Evanđelja po Marku, Luki, Mateju i Ivanu, koja u sebi nose svevremenu poruku „Tu se u Betlehemu judejskome odigrala prava drama.

Predstavljen božićni broj Uličnih svjetiljki

U ponedjeljak 3. prosinca na riječkom Korzu predstavljen je božićni broj Uličnih svjetiljki, prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama koji je ove godine proslavio i svoju desetu godišnjicu kontinuiranog izlaženja. Časopis je specifičan zbog tematike kojom se bavi jer govori o beskućnicima, siromasima, ovisnicima, djeci bez roditelja, a kojima je često ovaj časopis ‘ulaznica u bolji svijet’.

Božićni broj Maloga koncila

Božićni broj Maloga koncila – Maka, krećući od korica koje "sjaje čistoćom bjeline", svojim čitateljima na 52 stranice, uz kartonski umetak, nudi baš one sadržaje bez kojih Božića ne bi ni bilo! Nudi priloge koji iz svijeta potrošačke vike i šarenila, "vuku" i odvode upravo do smisla i značenje Božića – djeteta i našeg Boga rođenog u skromnoj štalici, bez lampica i prskalica, bez balona i ukrasnih vrpca.