Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bozidar-petrac

KBF u Đakovu: „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“

Gostujuće predavanje o temi „Novi hrvatski prijevod 'Pakla' Dantea Alighierija“ u utorak 31. svibnja u dvorani biskupa J.J. Strossmayera na Katoličkome bogoslovnom fakultetu u Đakovu održali su Božidar Petrač i Ivan Bešlić, a Dragan Despot čitao je izabrane stihove.

Predstavljena knjiga „Sveti Dominik u Hrvata“

U utorak 10. svibnja u dvorani "Fr. Dominik Barač, OP", Dominikanskoga samostana bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici svečano je predstavljena knjiga, svojevrsna antologija, „Sveti Dominik u Hrvata“, koju su u povodu 800. godišnjice smrti svetoga Dominika i 800. obljetnice dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve uredili Anto Gavrić i Božidar Petrač, u suizdanju Nakladničke kuće Alfa i Dominikanske naklade Istina.

Predstavljanjem knjiga obilježen Dan Matice hrvatske

Predstavljanjem "Pakla", prve knjige iz "Božanstvene komedije" Dantea Alighierija u prijevodu Božidara Petrača i edicije "Povijest Hrvata" te najavom izlaska VII. sveska "Prijelomna vremena: Hrvatske zemlje nakon 1918." u četvrtak 10 veljače svečano je u Zagrebu obilježen Dan Matice hrvatske, osnovane 1842. godine, prenosi Hina.

Predavanja „Dante Alighieri – 700 godina nakon smrti“

Predavanjima Božidara Petrača i Milana Bešlića, održanima 3. prosinca na Filozofskom fakultetu u Osijeku u organizaciji Udruge katoličkih intelektualaca i osječkoga ogranka Matice hrvatske, obilježena je 700. obljetnica smrti Dantea Alighierija.

Objavljena antologija „Sveti Dominik u Hrvata“

„Sveti Dominik u Hrvata“ naslov je knjige, antologije, koju su u povodu 800. obljetnice smrti svetoga Dominika i 800. obljetnice dolaska dominikanaca u hrvatske krajeve uredili Anto Gavrić i Božidar Petrač, a u suizdanju objavili Alfa i Dominikanska naklada Istina.