Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: brat-alois

Sinodalno ekumensko bdjenje 30. rujna bit će molitva za jedinstvo u Crkvi

Inicijativa „Together – okupljanje naroda Božjega“ u okviru koje će 30. rujna 2023., uoči skupštine Biskupske sinode o sinodalnosti u listopadu, biti održano bdjenje, predstavljena je u ponedjeljak 23. siječnja u Tiskovnom uredu Svete Stolice, izvještava Antonella Palermo za Vatican News.

Sljedeći europski susret mladih prvi put u Sloveniji

Na 45. europskom susretu mladih u organizaciji Zajednice iz Taizea koji je 28. prosinca otvoren u Rostocku objavljeno je da će se sljedeći novogodišnji susret održati u Ljubljani na prelasku u 2024. godinu, prenosi Kathpress.

Bratstvo iz Taizea želi se boriti protiv duhovničkog i seksualnog zlostavljanja

Godine 2019. otkriveno je da su i neki članovi Bratstva iz Taizea počinili seksualne napade. „To što se dogodilo za nas je neprihvatljivo i skandalozno te nas štiti od bilo kakvog idealiziranja naše zajednice“, istaknuo je voditelj zajednice brat Alois Löser, prenosi Katholische Nachrichten-Agentur (KNA).

Taize: Jedinstvo kršćana važnije je nego ikada

Težnja za jedinstvom nije svrha sama po sebi već svjedočenje Evanđelja i čimbenik mira za cijelo čovječanstvo, poručio je 20. kolovoza, na 80. obljetnicu utemeljenja ekumenske zajednice iz Taizea, njezin prior brat Alois u razgovoru za vatikanski poluslužbeni list L'Osservatore Romano.