Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: bula-imenovanja

Bula imenovanja mons. Franje Fazekasa subotičkim biskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Franje Fazekasa subotičkim biskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na spomendan sv. Martina, u subotu 11. studenoga 2023., u subotičkoj katedrali sv. Terezije od Isusa, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Santo Rocco Gangemi.

Bula imenovanja mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na blagdan sv. Šimuna u Jude Tadeja, u subotu 28. listopada 2023., u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Bula imenovanja mons. Dražena Kutleše zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Dražena Kutleše zagrebačkim nadbiskupom koadjutorom, koji je na liturgijskom slavlju u povodu preuzimanja službe zagrebačkog nadbiskupa, na blagdan sv. Katarine Sienske, u subotu 29. travnja 2023., u bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkom Kaptolu, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Bula imenovanja mons. Milana Zgrablića zadarskim nadbiskupom koadjutorom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Milana Zgrablića zadarskim nadbiskupom koadjutorom, koji je na misi s obredom biskupskog ređenja, na spomendan Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije, u subotu 25. lipnja 2022., u zadarskoj katedrali sv. Stošije, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Bula imenovanja mons. Roka Glasnovića dubrovačkim biskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Roka Glasnovića dubrovačkim biskupom, koji je na misi s obredom biskupskog ređenja, na spomendan sv. Vinka đakona, u subotu 22. siječnja 2022., u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Bula imenovanja mons. Fabijana Svaline srijemskim biskupom koadjutorom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Fabijana Svaline srijemskim biskupom koadjutorom, koji je na misi s obredom biskupskog ređenja, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, u nedjelju 21. studenoga 2021., u srijemskoj katedrali sv. Dimitrija, pokazao mons. Filippo Colnago  iz Apostolske nuncijature u Beogradu, a pročitao prelat mons. Eduard Španović, generalni vikar Srijemske biskupije i župnik katedralne Župe svetog Dimitrija.

Bula imenovanja mons. Ranka Vidovića hvarskim biskupom

Papa Franjo imenovao je mons. Ranka Vidovića hvarskim biskupom 4. ožujka 2020., a na biskupskom ređenju u Hvaru 22. svibnja apostolski nalog imenovanja pročitao je i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Bula imenovanja don Ivana Štironje kotorskim biskupom

Na biskupskom ređenju mons. Ivana Štironje 7. travnja u mostarskoj katedrali savjetnik Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini mons. Amaury Medina Blanco i kancelar Kotorske biskupije don Robert Tonsati pročitali su apostolski nalog o biskupskome imenovanju na latinskome i hrvatskome jeziku.

Bula imenovanja Slavka Večerina subotičkim biskupom

Apostolski nalog pape Franje imenovanja Slavka Večerina subotičkim biskupom, koji su na biskupskom ređenju u subotu 14. studenoga 2020. pročitali preč. Željko Šipek na hrvatskom i preč. Ferenc Fazekas na mađarskom jeziku, a pokazao ga kancelar mons. István Koncz.

1 2