Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: carlo-maria-martini

Papina homilija na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života

Na blagdan Prikazanja Gospodinova 2. veljače 2024., kada se u Crkvi slavi Dan posvećenog života, papa Franjo je u bazilici svetog Petra slavio misu s članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života. Donosimo u cijelosti Papinu homiliju na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života.

Duh Sveti - protagonist navještaja

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 22. veljače papa Franjo nastavio je ciklus kateheza „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. U središtu Papina razmišljanja, koje donosimo u cijelosti, bila je tema "Duh Sveti - protagonist navještaja".

Održane duhovne vježbe za svećenike Vojnog ordinarijata

Duhovne vježbe za vojne i policijske kapelane, odnosno za sve svećenike koji vrše pastoralnu službu u Vojnom ordinarijatu, održane od utorka 14. veljače do petka 17. veljače 2023. u Duhovnom centru službenica Milosrđa (Ančele) „Oaza sv. Marije Krucifikse“ na Kamenu u Splitu, predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Intelektualac i pastir u dijalogu: Kardinal Carlo Maria Martini i škola Riječi

Prije deset godina, 31. kolovoza 2012. u Gallaratu, u domu za starije isusovce, preminuo je Carlo Maria Martini, milanski nadbiskup od 1980. do 2002., ranije rektor Papinskog biblijskog instituta i Sveučilišta Gregoriana. Don Colmegna, u Martinijevo vrijeme ravnatelj Caritasa ambrosiana, a danas na čelu Kuće milosrđa: „Bio je otac-pastir koji je educirao moju savjest i savjest mnogih vjernika“, piše Alessandro Di Bussolo za Vatican News.