Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: christus-vivit

Papa uputio poruku mladima povodom pete obljetnice objavljivanja pobudnice "Christus vivit"

Papa Franjo je uputio Poruku mladima iz cijeloga svijeta povodom pete godišnjice objavljivanja posinodske apostolske pobudnice "Christus vivit". Krist je živ i ljubi vas beskrajnom ljubavlju. On je dao svoj život za vas i u svojoj ljubavi prema vama ne čeka da budete savršeni. Primili ste veliko poslanje: pred svima svjedočiti radost koja se rađa iz prijateljstva s Kristom, piše Papa.

Papina poruka za Svjetski dan mladih 2023.

Donosimo u cijelosti prijevod na hrvatski Poruke pape Franje za 38. Svjetski dan mladih koji se slavi na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenoga 2023. na temu »U nadi budite radosni« (Rim 12, 12).

Američki biskupi pokrenuli cjelogodišnji program dijaloga s mladima

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

Zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih

Četvrto zavjetno hodočašće vjernika Sisačke biskupije i hodočašće mladih u svetište Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću održano je u subotu 27. travnja. Hodočašće kao i svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, rektorom Svetišta fra Robertom Ćibarićem, povjerenikom za pastoral mladih vlč. Ivanom Grbešićem i desetak svećenika.