Budi dio naše mreže
Izbornik

Američki biskupi pokrenuli cjelogodišnji program dijaloga s mladima

Washington (IKA)

U Sjedinjenim Američkim Državama 300 katolika, među kojima 30 biskupa i apostolski nuncij u SAD-u Christophe Louis Yves Georges Pierre, 25. i 26. srpnja pokrenulo je cjelogodišnju inicijativu kojom Konferencija katoličkih biskupa SAD-a (USCCB) želi unaprijediti odnose s mladima, objavila je Catholic News Agency.

Program „Journeying Together“ (Putujući zajedno) trebao je započeti konferencijom u Clevelandu, ali je zbog pandemije Covida-19 započeo online sastankom. Sastanci u fizičkoj nazočnosti osoba neće se, kako se očekuje, održavati do 2021.

Prema USCCB-u „Journeying Together“ ima za cilj „susresti, slušati, uključiti, surađivati s njima i slaviti mlade svih kultura; procijeniti međukulturalnu plodnost pristupa Crkve mladima; razaznati odgovarajuće i djelotvorne odgovore na prepoznate pastoralne potrebe mladih; nadahnuti se za djelovanje po molitvenom promišljanju pobudnice pape Franje Christus vivit“.

Christus vivit je postsinodska apostolska pobudnica koju je papa Franjo 2019. uputio „svoj kršćanskoj mladeži“ i „cijelomu Božjem narodu“.

Voditelj Odbora USCCB-a za kulturalnu raznolikost mons. Nelson Perez, nadbiskup Philadelphije rekao je da se raduje prilici za dijalog s mladima te je predvidio kako će to biti obostrano obogaćujuće iskustvo. „Nadam se da ćemo tijekom iduće godine voditi iskrene razgovore o ovim i drugim činiteljima koji utječu na mlade kako bismo mogli ići naprijed u važnim pitanjima koja se tiču rase, kulture i zajedništva“, izvijestila je CNA.