Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: civilna-zastita

Papa: Dobro ne stvara buku, već gradi svijet

Papa Franjo primio je 23. svibnja volontere Talijanske civilne zaštite te im zahvalio za pomoć i prihvat ukrajinskih izbjeglica, napose žena i djece. Dobro ne stvara buku, već gradi svijet, napomenuo je u obraćanju, u kojem je istaknuo tri ključne točke za razmišljanje i djelovanje: zaštita od društvene izolacije, zaštita od ekoloških katastrofa i prevencija, objavio je Vatican News.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo pet naloga za mobilizaciju

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je u petak, 15. siječnja, da je na temelju zaključka Stožera civilne zaštite RH, 14. siječnja donijelo pet naloga za mobilizaciju u svrhu podizanja i najma šatora u Petrinji, za potrebe prijevoza rasutih tereta, za korištenje usluga Udruženja obrtnika iz Siska, za potrebe priključivanja kontejnera na elektrodistribucijsku mrežu te je mobilizirana AKD zaštita iz Zagreba u svrhu usluga čuvarske službe na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Uputa za e-Propusnice radnicima s ugovorima o djelu i zaposlenima u inozemstvu

Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. Radnicima koji rade u inozemstvu ePropusnice također izdaju stožeri civilne zaštite, javlja u nedjelju koronavirus.hr, službena stranica Vlade RH za pravodobne i točne informacije o koronavirusu.

Papa o važnosti pomaganja drugima za izgradnju boljega društva

Papa Franjo primio je u subotu 22. prosinca u Dvorani Pavla VI. u Vatikanu oko 7000 predstavnika Talijanske službe civilne zaštite, među kojima su bili stručnjaci, liječnici i znanstvenici ali i „obični ljudi“ koji spremno priskaču u pomoć drugima u teškim situacijama.