Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: communio

Kardinal Schönborn se ispričao starokatolicima nakon intervjua za „Communio“

Kardinal Schönborn rekao je u nedavnom intervjuu za „Communio“ da Katoličkoj Crkvi u Njemačkoj „ne želi sudbinu Starokatoličke Crkve“ na što su starokatolici odgovorili pismom te zatražili „žurno pojašnjenje“ rečenoga – kardinal je uzvratio objašnjenjem te se ispričao, izvijestio je u utorak, 27. veljače 2024. katholisch.de.

Nova knjiga prof. dr. Raguža „Epimeteje III.“

U nizu Panni objavljena je nova knjiga prof. dr. Ivice Raguža, v. d. dekana Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, pod naslovom Epimeteje III.

Novi broj Međunarodnog katoličkog časopisa Communio

Treći ovogodišnji broj Communia podijeljen je u tri tematske cjeline, a velika je važnost i novost ovoga broja ponajprije u prvom prikazu teologije naroda koja je uvjet za razumijevanje i ostvarenje Sinodalnoga hoda koji je proglasio papa Franjo.

Novi broj Međunarodnog katoličkog časopisa Communio

Novi broj Communija (br. 138), drugi u 2020. godini, posvećen je temi «Kršćanstvo i grčka drama», a donosi i tri vrijedna priloga u rubrici «Osvrti». Temu «Kršćanstvo i grčka drama» naznačuje glavni i odgovorni urednik hrvatskoga uredništva Communija Ivica Raguž u uvodniku pod naslovom «Dijalog s mlatilom Božje riječi».