Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: covid

Papina zahvala zdravstvenim djelatnicima

Uz Nacionalni dan zdravstvenog osoblja, papa Franjo zahvalio se u nedjelju 20. veljače zdravstvenom osoblju na herojstvu koje pokazuje u ovoj pandemiji bolesti covid-19.

U Trnovčici predstavljena knjiga don Josipa Mužića "Cjepivo: Da ili ne?"

U zagrebačkoj župi Marije Majke Crkve u petak 3. prosinca održana je promocija nove knjige don Josipa Mužića "Cjepivo: Da ili ne?". Predstavljanje knjige upriličeno je u Trnovčici u župnoj crkvi prepunoj vjernika, a predstavljači su bili doc. dr. sc. Amabilis Jurić, prof. dr.sc. Valerije Vrček, te prof. dr.sc. Tomislav Domazet Lošo.

Biskup Stojanov izrazio sućut i pozvao na molitvu za stradale u Tetovu

Nakon tragičnog požara u COVID bolnici u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji koji se dogodio u večernjim satima 8. rujna, skopski biskup i strumičko – skopski eparh mons. Kiro Stojanov izrazio je sućut obiteljima stradalih, njihovoj rodbini i prijateljima, obećavajući im svoje molitve.

Papa: Financije moraju biti u službi općeg dobra

Papa Franjo uputio je pismo sudionicima virtualnih proljetnih sastanaka Grupe Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda. U svom pismu Papa naglašava važnost razvoja pravednog i ravnopravnog društva za sve te poziva da svijet nakon pandemije bude solidaran i uključiv i da se u njemu zajamči pristup dobrima svim zemljama i narodima, javlja Vatican News.

Izložba radova sa šestog ciklusa HULULK-ovih radionica likovne terapije

U Muzeju Prigorja u Sesvetama u ponedjeljak 30. studenoga otvorena je izložba radova nastalih na ovogodišnjim radionicama kreativne art terapije Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara, u kojima su, pod mentorstvom specijaliziranog art terapeuta, profesora i likovnih pedagoga, sudjelovali članovi lokalne zajednice, korisnici Centra za rehabilitaciju Zagreb i djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi Caritasove Kuće sv. Franje-Vugrovec.