Budi dio naše mreže
Izbornik

Povjerenik za pastoral bolesnih i starijih te kapelan sisačke bolnice posjetio oboljele od covida

Sisak (IKA)

Povjerenik za pastoral bolesnih i starijih te kapelan sisačke bolnice vlč. Saša Jozić pohodio je u srijedu, 15. prosinca pacijente te ispovijedao i podijelio bolesnička pomazanja na svim odjelima bolnice uključujući i one s COVID pacijentima.

U ispovijedi mu je pomogao vlč. Ivan Faletar iz župe sv. Marije Sisak. Nakon ispovijedi vlč. Saša blagoslovio je prostor jedinice intenzivnog liječenja na kojem leže pacijenti težeg oblika od covida, a pomolio se i za zdravlje pacijenata te za Božju snagu i pomoć medicinskom osoblju.

Nakon blagoslova slavljena je i misa uoči Božića na kojoj je uz ravnatelja dr. Tomislava Dujmenovića sudjelovalo i drugo bolničko osoblje.

U svojoj propovijed vlč. Saša je rekao da je Božić blagdan ljubavi gdje se Bog daruje čovjeku te da smo svi mi u ovim vremenima pozvani jedni drugima biti dar i ljubav. Bog nas ne odbacuje niti pravi podjele nego poziva k sebi da mu se poklonimo sa svojom skromnošću i u svojoj poniznosti ta da zamolimo da nam bude pratitelj u svakoj životnoj situaciji. Pozvao je okupljene da kroz došašće imaju više ljubavi za druge, da se odreknu onoga što ih zarobljava i čini nesretnima i da sve to predaju Bogu te da mu dopuste da se nad njima vrši njegova volja.

Na kraju mise vlč. Saša je u svoje ime i ime sisačkog biskupa Vlade Košića čestitao Božić i Novu godinu, a zaželio je i da sve u novoj godini prati Božja milost, ljubav i snaga te Božji blagoslov u nastojanjima da se sto prije i duhovno i materijalno obnovimo nakon svih nedaća koje su nas pogodile.

Ključne riječi:
bolesnici covid- posjet