Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-gospe-od-zdravlja

Križni put za nerođene u Splitu

U organizaciji Inicijative „40 dana za život“ i Udruge „Hrvatska za Život“ na svetkovinu Blagovijesti u petak 25. ožujka održan je svečani, pokornički križni put za nerođene u Splitu.

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u svečevom svetištu u Zadru

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u srijedu 12. svibnja svečano je proslavljen u crkvi Gospe od Zdravlja u Zadru gdje je sv. Leopold od 1897. do 1900. djelovao kao ispovjednik i rektor kapucinskog samostana koji se nekad nalazio uz tu crkvu. Večernje misno slavlje predvodio je generalni vikar Zadarske nadbiskupije mons. Josip Lenkić.

Preduskrsna duhovna obnova za redovnice u Splitu

U splitskom svetištu Gospe od Zdravlja održana je u nedjelju 21 ožujka preduskrsna duhovna obnova za redovnice grada Splita i okolice, koju je vodio župnik na splitskom Kmanu don Ivan Alojzije Terze, SDB.

Svećeničko ređenje u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić u subotu 27. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu predvodio je svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio osam đakona. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije zaređeni su don Ivan Odrljin, don Nikola Šakić, don Mirko Šakić i don Slavko Volarević, a na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ivo Rastočić, fra Slaven Čeko, fra Filip Čogelja i fra Željko Štrbac.

Don Josip Radojica Pinčić: Ispovijedajući, sv. Leopold propovijedao je o Božjoj dobroti i ljubavi

Blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića svečano je proslavljen u crkvi Gospe od Zdravlja u Zadru u utorak 12. svibnja s četiri misna slavlja. Večernje misno slavlje predvodio je don Josip Radojica Pinčić, župnik katedrale Sv. Stošije koji upravlja i crkvom Gospe od Zdravlja. U toj crkvi sv. Leopold djelovao je od 1897. do 1900. g. kao ispovjednik i rektor kapucinskog samostana koji se nekada nalazio pri toj crkvi.