Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-lovre

U Petrinji i Glini obilježena prva obljetnica potresa

Na prvu obljetnicu razornog potresa koji je imao epicentar na Banovini, a pogodio je gotovo čitavu Sisačku biskupiju, u srijedu 29. prosinca sisački biskup Vlado Košić predvodio je u župnoj crkvi Sv. Lovre u Petrinji misu zadušnicu za sve poginule.

Molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja u Požegi

U požeškoj crkvi sv. Lovre u petak 25. lipnja održano je molitveno bdjenje uoči prezbiterskog ređenja đakona Marka Gerendaja iz Župe sv. Marka evanđelista u Našicama (Markovac Našički) i Roberta Medveda iz Župe sv. Ilije proroka u Brodskom Stupniku.

Adventska duhovna obnova za redovnice u Požegi

U pripravi za svetkovinu Isusova rođenja, u subotu 5. prosinca u crkvi sv. Lovre u Požegi održana je adventska duhovna obnova za redovnice koje djeluju na području Požeške biskupije. Program duhovne obnove, koji je vodio je fra Petar Cvekan, župnik i gvardijan u našičkoj Župi sv. Antuna Padovanskog, odvijao se uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Obljetnica posvete crkve Sv. Lovre i Dan siromaha u Požegi

Na svetkovinu Obljetnice posvete crkve Sv. Lovre u Požegi, 15. studenoga požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u spomenutoj crkvi euharistijsko slavlje, na kojem su - uz svećenike iz središnjih biskupijskih ustanova - sudjelovali i predstavnici nastavnika i učenika požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića kao i predstavnici profesora i učenika Katoličke gimnazije u Požegi.