Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dakonat

Profesorica Phyllis Zagano o đakonatu žena

Profesorica Phyllis Zagano, koju je papa Franjo 2016. imenovao u Povjerenstvo za proučavanje đakonata žena, u osvrtu pod nazivom „Ima li i za žene mjesta u šatoru?”, za siječanjski mjesečnik Donne Chiesa Mondo vatikanskog lista L’Osservatore Romano, piše o dokumentu „Raširi prostor svoga šatora” (Iz 54,2) te obnovi đakonata i za žene. Njezin osvrt prevodimo u cijelosti.

Duhovne vježbe kandidata za đakonat u Vepricu

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije, Zadarske nadbiskupije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja imali su od utorka 4. do nedjelje 9. listopada 2022. duhovne vježbe u Vepricu.

Njemačka: Područne sjednice hrvatskih pastoralnih djelatnika s delegatom

Prve područne sjednice u 2022. godini hrvatskih pastoralnih djelatnika, koji djeluju u hrvatskim katoličkim misijama i zajednicama u Njemačkoj, na čelu s delegatom za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivicom Komadinom, održane su od ponedjeljka 14. do petka 18. veljače u više gradova i mjesta Njemačkoj.

Ispovijest vjere kandidata za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije Antun Mate Antunović i Klement Radosoljić ispovjedili su svoju vjeru i obećali vjernost Katoličkoj Crkvi, u subotu 16. listopada u kapeli Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu, za vrijeme svečane Večernje molitve koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić.

1 2