Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-drzavnosti

Misa za Domovinu u Marčani

Više od dva desetljeća u Marčani se 30. svibnja slavi misa za Domovinu, a tako je bilo i za ovogodišnji Dan državnosti.

Misa za domovinu slavljena u Ogulinu

Na Dan državnosti u ponedjeljak 30. svibnja u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu misu za domovinu predvodio je župnik Nikola Prša, a nazočni su bili predstavnici braniteljskih udruga, policije i vatrogasaca kao i članovi KUD-a Sv. Juraj iz Zagorja Ogulinskog.

Misa za Domovinu u Vinkovcima

U prigodi proslave Dana državnosti Republike Hrvatske i Dana hrvatskih branitelja grada Vinkovaca, svečanu euharistiju u vinkovačkoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u ponedjeljak 30. svibnja, predslavio je domaći župnik Damir Stanić.

Dan državnosti proslavljen u Göppingenu

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske u nedjelju 29. svibnja slavljena je tradicionalna misa u crkvi Krista Kralja u Göppingenu na kojoj su se okupili vjernici Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina.

Hrvati u Južnoj Africi proslavili Dan državnosti

Hrvatska katolička misija sv. Jeronima u Johannesburgu u Južnoj Africi svečanom misom proslavila je u nedjelju, 29. svibnja svetkovinu Uzašašća Gospodinova (koja se ovdje prenosi na nedjelju) i Dan državnosti Republike Hrvatske.

Svetkovina Presvetog Trojstva i misa za Domovinu u požeškoj katedrali

Na svetkovinu Presvetoga Trojstva i Dan državnosti Republike Hrvatske, u nedjelju 30. svibnja, požeški biskup Antun Škvorčević u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima središnjih biskupijskih ustanova i Župe sv. Terezije Avilske, predslavio je misu za Domovinu i molitveno se spomenuo svih poginulih branitelja.

1 2 3 4