Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dan-molitve-i-posta

Biskup Glasnović pozvao na post i molitvu za mir

Dubrovački biskup Roko Glasnović na kraju mise s đakonskim ređenjem u subotu 14. listopada 2023. uputio je svim vjernicima na području Dubrovačke biskupije poziv na molitvu i post za mir.

Kardinali Koch i Ayuso Guixot pridružuju se Papinom pozivu na molitvu i post za mir

Predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch i predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog kardinal Miguel Ángel Ayuso Guixot pridružili su se u utorak 1. ožujka, uoči Pepelnice – Dana posta i molitve za mir, pozivu pape Franje na molitvu za mir, objavio je Vatican News.

Papa Franjo: Bog ima za Libanon naum mira

Kako je papa Franjo najavio u srijedu na općoj audijenciji, u petak 4. rujna u Bejrutu, u prigodi Općega dana molitve i posta za Libanon, predstavljao državni tajnik kardinal Pietro Parolin. Povjeravamo ti Libanon kako bi ostvario svoj poziv poruke mira i bratstva, kaže se u Papinoj molitvi koju je pročitao kardinal Parolin, prenosi Vatican News.

Papa najavio dan molitve za Libanon

Papa Franjo najavio je na kraju opće audijencije održane u Dvorištu sv. Damaza u Vatikanu u srijedu 2. rujna da će se 4. rujna održati opći dan molitve i posta za Libanon.