Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: dijete

Ljubav prema roditeljima

Obilježavajući 15. travnja ove godine 105. obljetnicu rođenja kardinala Franje Kuharića, u nastavku donosimo Kardinalove misli o ljubavi prema roditeljima koje je izgovorio u emisiji „Hvaljen Isus i Marija“ na Radio Sljemenu, a koje su objavljene na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Papina homilija na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života

Na blagdan Prikazanja Gospodinova 2. veljače 2024., kada se u Crkvi slavi Dan posvećenog života, papa Franjo je u bazilici svetog Petra slavio misu s članovima ustanova posvećenog života i družbi apostolskog života. Donosimo u cijelosti Papinu homiliju na misi na XXVIII. Svjetski dan posvećenog života.

Božja blizina - temeljna životna stvarnost

Papa Franjo je u nedjelju, 18. lipnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Knjiga „Otkriće djeteta“ Marije Montessori prevedena na hrvatski

„Otkriće djeteta“ jedno je od temeljnih djela talijanske pedagoginje Marije Montessori, autorice koja je poznata širom svijeta po svojoj odgojnoj metodi. Prvim prijevodom te knjige na hrvatski jezik nakladnička kuća Salesiana počinje objavljivati niz djela te velike talijanske pedagoginje.

Papa: Ljudski je život svet i nepovrediv

Primivši u subotu 25. svibnja u audijenciju sudionike skupa naslovljenoga "Yes to life!", papa Franjo je ponovno istaknuo da je svako dijete dar, stoga ga treba prihvatiti, voljeti i brinuti o njemu. Liječnike je potaknuo da njihov cilj bude ozdravljenje, ali i sveta vrijednost života, te da budu potpora svima koji su u nevolji i boli, izvijestio je Vatican news.